گزارش؛

توقفگاه های تکدی گری در رفسنجان خلوت می شود

  • شناسه خبر: 202268
توقفگاه های تکدی گری در رفسنجان خلوت می شود

آنقدر که توقفگاه ها و گلوگاه های شهر رفسنجان پر از متکدیان و معتادان با سنین مختلف پیر و جوان و کودکان کار آن هم مرد و زن شده که معضل و آسیب اجتماعی بس بزرگی را برای مردم این خطه ایجاد کرده از این حیث و برای ساماندهی و کنترل این آسیب ِ خطرناک؛ طرح جمع آوری این افراد در دستور کار فرمانداری و دیگر دستگاه های اجرایی متولی این امر قرار گرفته و به گفته فرماندار این طرح از امروز آغاز شده است.

خانه » گزارش » توقفگاه های تکدی گری در رفسنجان خلوت می شود

به گزارش خانه خشتی؛ نیمه یک روز سرد زمستانی دی ماه به پایان رسیده و زمان کار شیفت صبح هم تمام شده؛ درب دفتر محل کارم را بسته و قدم ها را برای رفتن به نزدیکترین داروخانه جهت تهیه نسخه دختر خردسالم تند می کنم و تا تعطیل نشده بتوانم داروی سرماخوردگی و ضد سرفه ای که دکتر شب گذشته ویزیتش کرده را تهیه کنم.

مدت زیادی نمی گذرد که افراد متعددی تقاضای کمک می کنند اگرچه پبش تر کودکان را در این کار می دیدی اکنون مردان و زنانی میانسال، بیشتر مشاهده می شوند که تقاضای کمک دارند و همه هم می خواهند پولی به آنها بدهی تا چیزی برای اهل خانه ببرند.

خانم میانسالی که اهل اینجا هم نیست و به گفته خودش اهل جیرفت است می گوید: یک کمکی کن، پشت سر هم، دعا می کند تا تو را به این باور برساند که هر کمکی به او با بیمه معنوی خودت و فرزندانت برابری می کند، جملاتی همچون ” به حق خدا و ان شالله بچه ات سالم باشه! داغش را نبینی” و کلام های که بارها شنیده ای و برای رهایی از شنیدن آنها مجبوری هر آنچه در اطرافت داری را به شخص متکدی بدهی.

به لحظه نمی رسد وقتی که دست به کیفت می بری تا اولی را قانع کنی هرچند به میزان کم؛ می بینی چند کودک هم دور و برت جمع می شوند که چیزی هم به ان ها برسد، اما این دو و سه نفر که نیستند برای چهارمی نهایت تلاشت می شود یک هزارتومانی آن هم با عذرخواهی که تقدیمش می کنی؛ و انگار عذرخواهی هم کفایت نمی کند و با عصبانیت می گوید مگر شما رفسنجانی نیستید این کیف باکلاس که داری حتما ماشین مدل بالا و خانه زندگی شیک هم داری ” هزارتومان؟!”.

میدان شهدای رفسنجان ( میدان سپهبد سلیمانی) و چهار راه ها و بسیاری از گلوگاه ها و توقف گاه های این شهر مملو از افراد متکدی مرد و زن و البته پیر و خردسال است؛ البته این را هم بگویم که تکدی گری خاص محل یا مکان خاصی از شهر نیست تقریبا در هر جای شهر که باشی امکان اینکه مسیر راهت اعم از پشت چراغ قرمز، رستوران ها، ورودی داروخانه و تالار و کنار بلوارها باشند وجود دارد.

فرد متکدی دیگری که در این مسیر به پستم خورد و البته چون خانم و از جنس خودم بود توانستم با او درد دل کنم از او که حدودا ۴۰ سال سن داشت پرسیدم چرا کار نمی کنی تا آبرومندانه درآمد داشته باشی و اگر درآمدت کم هم باشد توکل بر خدا کنی برکت در زندگیت غوغا می کند و دیگر دستت پیش بنده ای دراز نمی شود تا بتوانند به هر زوری شده هر چند مقداری پول ِ کم، تو را که اشرف مخلوقاتی از سر خودشان باز کنند.

پاسخ داد: مادرم مریض و پیر است اهل شهرستان همجواریم، ازدواج منجر به شکست داشتم مجبور شدم با مادرم به رفسنجان سفر کنم تا کاری پیدا کنم اما دیدم اینجا متکدی زیاد دارد و درامد خوبی هم نصیبشان می شود که البته با اینکه از تکدی گری خوشم نمی آید ولی درآمدی ماهیانه دارم کفاف خرج زندگی من و مادرم و کرایه خانه را می دهد همین کافی است.
او البته درآمد این کار را خوب عنوان کرد اما گلایه از این داشت که دست تو این کار زیاد شده و الان افراد بیشتری وارد تکدی گری شده اند و از سوی دیگر مردم هم کم کمک می کنند.

براساس قانون ساماندهی متکدیان؛ تامین محل، امکانات و تجهیزات مورد نیاز اردوگاه ساماندهی متکدیان باید توسط شهرداری انجام شود، در رفسنجان نیز شهرداری طرح جمع‌آوری متکدیان را با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی با همکاری فرمانداری ویژه شهرستان و فرماندهی نیروی انتظامی آغاز کرده و متکدیان از خیابان ها و معابر شهر جمع آوری می شوند.
فرماندار رفسنجان در این خصوص گفت: برخی از این متکدیان نیازمند واقعی نیستند و ضمن اینکه سیمای شهر را مخدوش می کنند باعث نارضایتی شهروندان می شوند.

حسین رضایی با اشاره به اینکه طرح جمع آوری متکدیان شهر امروز کلید خورد اظهار کرد: در طرح های ساماندهی معمولا افراد نیازمند واقعی براساس تکلیف قانونی به نهادهای حمایتی اعم از بهزیستی و کمیته امداد تحویل داده می‌شوند تا برای آنان پرونده حمایتی تشکیل شود.
وی افزود: یکی از آسیب های اجتماعی در جامعه، تکدی گری است که متاسفانه افرادی در سنین مختلف اقدام به تکدی گری می کنند و مشکلاتی را به دنبال دارد.

رضایی تصریح کرد: در بیشتر موارد افرادی که در رفسنجان اقدام به تکدی گری می کنند غیر بومی هستند و از شهرهای دیگری به اینجا می آیند، متولی جمع آوری متکدیان شهرداری است ولی در کارگروهی که تشکیل شده سازمان های دیگری از جمله بهزیستی، خیریه ها، کمیته انداد و فرماندهی انتظامی شهرستان هم دخیل هستند و تلاش می شود تا متکدیان و معتادان متجاهر از سطح شهر جمع آوری شوند.

فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: مکانی در شهر برای ساماندهی این متکدیان در نظر گرفته شده و در پالایش؛ افراد غیربومی به شهر محل زادگاه و زندگی شان برگردانده می شوند، کودکان هم که اغلب از اتباع بیگانه هستند در صورت مجدد تکدی گری، کارت آمایش اتباع آن ها باطل و به عنوان اتباع بیگانه غیر مجاز شناخته و با آن ها طبق قانون برخورد می شود.

وی تأکید کرد: ثبات کار جمع آوری متکدیان از اولویت های شهرستان است تا دیگر تکرار نشود البته مردم هم باید همکاری کنند و کمتر به این قشر کمک کنند و اگر کمکی دارند به خیریه ها تقدیم کنند تا از این کانال به دست آن ها برسد.

گزارش از: مریم رضایی

انتهای پیام/

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان