احتمال ادامه مذاکرات ایران و 1+5 در آينده/ سخنگوي اشتون از پیشرفت در مذاکرات خبر داد

  • شناسه خبر: 5857
احتمال ادامه مذاکرات ایران و 1+5 در آينده/ سخنگوي اشتون از پیشرفت در مذاکرات خبر داد

به گزارش “خانه خشتی” به نقل از  (ایسنا) اعزامی به بغداد، ایران جمع بندی 1+5 از بسته پیشنهادیش که روز گذشته در دور اول مذاکرات دربغداد ارایه کرده بود را دریافت کرد. بنا بر این گزارش مقامات ایرانی در جریان مذاکرات اعلام کرده بودند که اصرار دارند 1+5 جمع‌بندی و ارزیابی‌اش را از بسته پیشنهادی […]

خانه » آخرین اخبار » احتمال ادامه مذاکرات ایران و ۱+۵ در آینده/ سخنگوی اشتون از پیشرفت در مذاکرات خبر داد

به گزارش “خانه خشتی” به نقل از  (ایسنا) اعزامی به بغداد، ایران جمع بندی 1+5 از بسته پیشنهادیش که روز گذشته در دور اول مذاکرات دربغداد ارایه کرده بود را دریافت کرد.

بنا بر این گزارش مقامات ایرانی در جریان مذاکرات اعلام کرده بودند که اصرار دارند 1+5 جمع‌بندی و ارزیابی‌اش را از بسته پیشنهادی ایران که در پنج محور موضوعات هسته یی و غیر هسته یی تنظیم شده است تا پایان مذاکرات بغداد ارایه کند.

ایران ادامه مذاکرات در آینده را به مشخص شدن دیدگاه 1+5 درباره بسته پیشنهادیش منوط کرده بود.

یکی از موضوعات مورد اشاره وتاکید ایران به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی اورانیوم از سوی 1+5 بوده است.

از این رو انتظار می‌رود مذاکرات ایران و 1+5 در ادامه مذاکرات استانبول و بغداد ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، مایکل مان، سخنگوی اشتون در جمع خبرنگاران از پیشرفت در مذاکرات خبر داد.

مان هم‌چنین مذاکرات بغداد را فشرده و سخت عنوان کرد و جزییات به دست آمده از نتایج مذاکرات را به کنفرانس خبری اشتون و جلیلی منوط کرد.

رایزنی‌ها و پیش‌بینی‌ها درباره مکان و زمان مذاکرات در میان رسانه‌های گروهی در جریان است اما هنوز زمان و مکان مذاکرات بعدی مشخص نیست.

هم‌چنین گفته می‌شود پس از درخواست استراحت کاترین اشتون در میان دور دوم مذاکرات که صبح امروز آغاز شد، دو طرف تاکنون که مذاکرات دو جانبه اشتون و جلیلی در جریان است به میز مذاکره بازنگشته‌اند.

دكتر سعيد جليلي و كاترين اشتون براي بار سوم در بغداد با يكديگر ديدار كردند، هم‌چنين معاونان جلیلی و اشتون در حال مذاكره درباره زمان و مکان گفت‌وگوهاي بعدي بين ايران و 1+5 هستند.

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ایسنا) اعزامي به بغداد، علی باقری و هلگا اشمیت بعد از صرف ناهار بر سر برخی مسایل و نیز گفت‌وگو درباره زمان و مکان احتمالی مذاکرات بعدی گفت‌وگو کردند.

قرار است کنفرانس خبری جلیلی و اشتون در انتهای رایزنی‌ها و توافقات برگزار شود.

مذاكرات روز دوم و پایانی ایران و 1+5 در محل دارالضیافه نخست وزیر عراق ظهر امروز (پنج‌شنبه) پايان يافت.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به بغداد، مذاکرات محتوایی بین ایران و 1+5 پایان یافته است و قرار است پیش از کنفرانس خبری، دو طرف درباره زمان و مکان مذاکرات بعدی در صورت تفاهم، جمع‌بندی‌شان را اعلام کنند.

تا اين لحظه 1+5 جمع بندی از بسته پیشنهادی ایران که هیات ایرانی تمایل دارد آن را در بغداد بشنود ارایه نکرده است.

پس از رایزنی هلگا اشمیت، معاون اشتون با نمایندگان 1+5 و در اختیار گذاشتن پاسخ‌های ایران به آنها درباره ابهاماتشان درباره بسته پیشنهادی ایران، به نظر می‌آید 1+5 تصمیمی برای ارایه جمع بندی‌اش درباره بسته ایران در بغداد ندارد.

با وجود دو دور گفت وگوی سعید جلیلی و کاترین اشتون به طور دوجانبه و رد و بدل نظرات و پیشنهادات اما 1+5 هنوز حرف جدیدی برای ایران ندارد.

ایران تاکید دارد با توجه به این که ارزیابی‌اش از بسته آنها را ارایه کرده است، جمع بندی 1+5 را درباره بسته‌اش در بغداد بشنود، اما به نظر می‌آید غرب به ویژه آمریکا تمایلی برای ارایه جمع بندی یا نظرش درباره بسته ایران در بغداد ندارد.

دیپلمات‌های ایرانی نزدیک به مذاکرات معتقدند که رویکرد 1+5 در استانبول مثبت‌تر و امیدوارکننده‌تر از آن چیزی است که در بغداد دیده می‌شود.

به نظر می‌آید 1+5 در بغداد چندان پایبند به اصل عمل متقابل که در استانبول بر روی آن توافق کردند، نیست.

در این میان نمایندگان چین و روسیه رویکرد سازنده و همکاری جویانه‌شان را برای رسیدن به راه حلی مسالمت‌آمیز دنبال می‌کنند و هم‌چنان بر تشدید نکردن تحریم‌های یک جانبه علیه ایران تاکید دارند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد به نظر مي‌رسد ايران براي موافقت با گام‌هاي مشخص براي پايان دادن به مناقشات درباره‌ برنامه هسته‌يي‌اش آماده است، اما هشدار داد كه تحريم‌هاي اضافي آمريكا مي‌تواند تلاش‌ها را تضعيف كند.

لاوروف گفت: ما از ارتباطات مقدماتي با ایران اين برداشت واضح و مبرهن را داشتيم كه طرف ايراني براي دستيابي به توافق درباره‌ گام‌هاي ملموس در چارچوب رويكردي مبتني بر گام‌هاي تدريجي و دوجانبه آماده است.

ایران و 1+5 در برداشتن گام های متقابل تاکنون در حد ارایه بسته های پیشنهادی که ظاهرا محتوای آنها چندان متقابل و مورد پذیرش دو طرف نیست بیشتر حرکت کرده‌اند.

در حالی که انتظار می‌رفت روز چهارشنبه شاهد دو دور مذاکرات در صبح و عصر باشیم، اما به خاطر تاخیر در ورود هیات‌های 1+5 به بغداد این مذاکرات ظهر آغاز و سه ساعت به طول انجامید و با وجود رایزنی‌های مذاکراتی و برگزاری مذاکرات دوجانبه عملا مذاکرات در نوبت صبح به پایان رسید و به روز پنجشنبه موکول شد.

در حالی که پیش و پس از مذاکرات ایران و 1+5 در استانبول فضای مثبتی از احتمال تعامل و تفاهم مشترک میان دو طرف وجود داشت و تا پیش از بغداد هم ادامه داشت، اما به نظر می‌آید فضای این مذاکرات مثل هوای مملو از گرد و غبار رفته رفته مبهم و تیره می‌شود.

دو طرف هم چنان با اختلاف‌ها و بی‌اعتمادی شدید نسبت به هم دست و پنجه نرم می‌کنند. ایران بسته 1+5 را که از سوی آنها “جدید” خوانده می‌شود، “جزیی‌نگر” و “نامتوازن “می‌داند و بسته خود را جامع.

ایران معتقد است 1+5 سعی دارد با مسایل سطحی و گام‌های کوتاه با پیشنهادها و درخواست‌های ایران برخورد کند که در این صورت ایران گام هایش محتاط تر خواهد بود و همکاری متقابل و جدی صورت نخواهد گرفت.

در عین حال مقامات غربی در ادامه رویکردشان از قبل مذاکرات استانبول خواستار ادامه مذاکرات در آینده است و به هر نحوی سعی دارند برای مذاکرات بعدی در بغداد توافق صورت گیرد. اما ایران می‌گوید که باید برای ادامه مذاکرات ابتدا به مشترکات مشخص و گام‌های تضمین شده برسیم.

به نظر می‌آید اصرار ایران برای شنیدن پاسخ 1+5 درباره بسته‌اش در جهت روشن شدن نیت و اهداف آنهاست.

باید منتظر ماند و دید که ایران حاضر به ادامه مذاکرات در شرایط مبهمی که از سوی غرب در مذاکرات دوره جدید دنبال می شود است یا نه.

به گزارش ایسنا، مذاکرات امروز (پنجشنبه) در حالی آغاز شد که گرد و غبار در هوای بغداد نسبت به دیروز بسیار افزایش یافته است.

روز دوم و پایانی مذاکرات ایران و 1+5 در محل دارالضیافه نخست وزیر عراق صبح امروز (پنجشنبه) در حالی آغاز به کار کرد که سعید جلیلی و کاترین اشتون پیش از مذاکرات امروز با یکدیگر گفت‌وگویی دوجانبه داشتند.

مذاکرات ایران و 1+5 ظهر روز چهارشنبه با ارایه بسته‌های پیشنهادی متقابل از سوی دو طرف انجام شد، اما دو طرف نتوانستند تا پایان دور اول به جمع بندی نهایی برسند.

سعید جلیلی شب گذشته مذاکراتی طولانی و جدی با کاترین اشتون داشت که در آن طرف ایرانی جمع بندی خود را از بسته پیشنهادی 1+5 که به طور شفاهی ارایه شده بود و در مذاکرات قبلی معاونان دو طرف درباره آن بحث شده بود به طرف مقابل ارایه کرد. اما نماینده 1+5 در گفت‌وگو با ایران جمع بندی از بسته پیشنهادی ایران از سوی 1+5 ارایه نکرد.

با توجه به پیشنهادهای ارایه شده از سوی دو طرف در مذاکرات روز چهارشنبه و جدی شدن فضای حاکم بر مذاکرات، دیدار اشتون و جلیلی مهم و جدی ارزیابی می‌شود.

چهارشنبه شب پس از پايان دور اول مذاكرات ايران و 1+5 و ارايه بسته پيشنهادي جديد ايران به طرف مقابل و اصرارش براي دريافت پاسخ و جمع‌بندي اين شش كشور، نمايندگان اين كشورها با يكديگر جلسه داشته و برخي ابهامات و سوالات را مطرح كردند.

از اين رو هلگا اشميت، معاون كاترين اشتون، ابهامات و سوالات 1+5 را در ديدار با معاون جليلي مطرح و نقطه‌نظرات ايران درباره‌ي اين ابهامات را دريافت كرده است.

بنابراين گزارش، معاون اشتون در نشستي با 1+5 در محل مذاكرات درباره ابهامات و سوالات طرح شده گفت‌وگو كردند.

برخي از تناقض‌ها در ميان كشورهاي عضو گروه 1+5 درباره‌ي تحريم‌هاي يكجانبه مطرح شده است، از جمله يكي از اعضاي تيم مذاكره آمريكا گفته است كه تحريم‌ها درباره‌ي ايران ادامه دارد، اما نماينده‌ي روسيه با اعمال تحريم‌هاي يكجانبه مخالفت كرده است.

هم‌چنين گفته مي‌شود نماينده‌ي روسيه درخواست ملاقات با هيات ايراني در مذاكرات را دارد.

ایران روز چهارشنبه بسته‌ای از پیشنهادات را به طور شفاهی در مذاکرات با 1+5 ارایه کرد که شامل پنج محور هسته‌یی و غیرهسته‌یی است.

از سویی 1+5 برای ایران پیشنهادهایی “جدید” ارایه دادند.

مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات با 1+5 پس از پایان دور اول گفت‌وگوها در روز چهارشنبه با نماینده کشورهای 1+5 در مذاکرات با ایران دیدار کرد.

دیدارهای دو جانبه اشتون و جلیلی در مذاکرات قبلی معمولا پیش از شروع مذاکرات برگزار می شد اما این بار این دیدار در پایان روز اول مذاکرات دو طرف برگزار می شود .

بنابراين گزارش، با توجه به اين‌كه پيشنهادات 1+5 قبلا در مذاكرات معاونان جليلي و اشتون مورد بحث قرار گرفته است و نقطه‌نظرات ايران ارايه شده است، در مذاكرات روز چهارشنبه بسته‌ي ايران براي 1+5 كه به طور شفاهي به آنها ارايه شد مورد بحث قرار گرفت.

در عين حال 1+5 بسته‌ي ارايه شده از ايران را قابل مذاكره عنوان كردند.

با توجه به علاقه غرب به ادامه مذاکره مقامات ایران معتقدند که اگر بنا باشد توافقی اساسی و مستمر صورت گیرد باید بستر برای این مساله فراهم باشد و دو طرف بتوانند به مشترکات کافی برای برگزاری یک دور دیگر از مذاکرات برسند .بنابراین در بغداد باید این مشترکات به دست آید.

اما به نظر می آید طرف مقابل هم چنان رویکرد مذاکره برای مذاکره را دنبال می کند و چندان به مذاکراتی روشن و شفاف توام با خواست طرفین اعتنایی ندارد.

با توجه به فضای مثبت پیش از مذاکرات بغداد در رسانه‌های غربی و برخی مواضع این کشورها پیش بینی می‌شد در این مذاکرات زمان و مکان مذاکرات بعدی نیز تعیین شود، از این رو برخی کشورها روز چهارشنبه پیشنهاد برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 را در کشورشان مطرح کردند.

در عین حال مقامات ایرانی بر این نظرند که با وجود کم اهمیت بودن مکان مذاکرات برای ایران، اما کشور میزبان باید بی‌طرف باشد و حداقل از اجراکنندگان تحریم‌های یک‌جانبه نباشد.

پيش از اين نماینده چین در گروه 1+5 با معاون سعید جلیلی پیش از شروع دور دوم مذاکرات دیدار کرد.

علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به درخواست ما ژآئو شو، معاون وزیر خارجه چین و نماینده چین در مذاکرات با ایران با وي دیدار کرد.

هم چنین رایزنی‌ها میان معاونان اشتون و جلیلی برای ادامه مذاکرات دور دوم در جریان است. در همین راستا پیش از دیدار دو جانبه باقری و نماینده چین، هلگا اشمیت معاون اشتون با علی باقری دیدار کرد و نقطه نظرات ایران را در گفت‌وگو با نمایندگان 1+5 به آن‌ها منتقل کرد.

ايران در بسته خود كه به طور گام به گام تدوين شده است گام‌هاي عملي مشخصي را به 1+5 پيشنهاد كرده است.

هيات مذاكره كننده ايران تاكيد داشته است كه تمايل دارد درباره محتواي اين بسته كه به طور شفاهي به 1+5 ارائه شده است، در ادامه مذاكرات روز چهارشنبه، پاسخ طرف مقابل را بشنود.

همچنين 1+5 در دور اول مذاكرات، بسته پيشنهادي خود را به طور شفاهي به ايران ارائه كرده است، اما ظاهرا از ديدگاه ايران اين بسته متوازن نيست.

مقامات ايراني معتقدند كه تفاوت بسته ايران با بسته 1+5 اين است كه بسته ارائه شده از سوي ايران جامع است، اما 1+5 در پيشنهاداتش جزيي نگري كرده است.

در فضای رسانه‌های غربی موضوع به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی ایران تا سه و نیم درصد مطرح است اما در فضای غیر رسانه‌يی و اظهارات و مواضع کشورهای 1+5 چنین رویکردی دیده نمی‌شود.
ايران معتقد است پيشنهادات ارائه شده‌اش در قالب پنج محور براساس اصول توافق شده مذاكرات استانبول يعني ادامه مذاكرات بر مبناي ان‌پي‌تي و همكاري متقابل متوازن است.

همچنين قرار است دو طرف در ادامه مذاكرات عصر امروز، درباره آنچه در مذاكرات دور اول طرح شده است، گفت‌وگو كنند. گفته مي‌شود بسته ارائه شده از سوي ايران، حاوي موضوعات هسته‌يي و غيرهسته‌يي است.

مقامات ايران معتقدند پيشنهادات ارائه شده از سوي ايران آنقدر شفاف و عملياتي است كه طرف مقابل مي‌تواند درباره آن در مذاكرات عصر پاسخ دهد.

به گزارش ایسنا، با وجود این که بسته پیشنهادی 1+5 برای ایران راضی کننده نیست، اما ایران این بسته و آنچه درباره آن در مذاکرات گفته شد را به عنوان حرف پایانی 1+5 نمی‌داند.

5+1 در دور اول مذاکرات سه الی چهار پیشنهاد مشخص را به ایران ارایه کرده است که به نظر می آید مطلوب ایران نیست.

از سویی هم چنان در مواضع 1+5 درباره به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران وجود دارد و مشخص نیست در برداشتن گام های متقابل تا چه اندازه قابل اطمینان هستند.

در فضای رسانه‌های غربی موضوع به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی ایران تا سه و نیم درصد مطرح است اما در فضای غیر رسانه‌يی و اظهارات و مواضع کشورهای 1+5 چنین رویکردی دیده نمی‌شود.

ایران پیشنهاد جدید 1+5 را که به طور شفاهی ارایه شده است نه مکتوب دارای تضمین لازم که گام‌هایشان غیرقابل بازگشت باشد نمی‌داند و این گونه وارد بحث شدن را نیز نمی‌پذیرد.

1+5 در دور اول مذاكرات، بسته پيشنهادي خود را به طور شفاهي به ايران ارائه كرده است، اما ظاهرا از ديدگاه ايران اين بسته متوازن نيست.”
به گزارش خبرنگار ايسنا، فضاي دور اول مذاكرات كه از ظهر روز چهارشنبه به وقت بغداد آغاز شد، جدي و صريح اعلام شده است و به نظر مي‌آيد و گفته مي‌شود بحث‌ها آنقدر جدي بوده است كه اين مذاكرات در آينده نيز ادامه پيدا خواهد كرد.

دور اول مذاکرات ایران و 1+5 که در محل دارالضیافه نخست وزیری عراق آغاز شده بود عصر روز چهارشنبه پایان یافت.

مایکل مان، یکی از سخنگویان کاترین اشتون بعد از شروع مذاکرات در پاسخ به سوال ایسنا، از ارایه بسته پیشنهادی 1+5 به ایران در این مذاکرات خبر داد، با این حال وی به جزییات آن اشاره نکرد.

مایکل مان در جمع خبرنگاران حاضر در محل مذاکرات ایران و 1+5 در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آيا 1+5 بسته جدیدی در این مذاکرات به ایران ارایه خواهد کرد، گفت: 1+5 بسته جدیدی در این مذاکرات برای ایران دارد.

سخنگوی اشتون در پاسخ به این سوال که این بسته متفاوت از بسته قبلی است که کشورهای اروپایی به ایران ارایه کرده بودند تاکید کرد: این بسته پیشنهادهای جدیدی برای ایران دارد.

وی به محتوا و جزییات بیشتر از این بسته جدید اشاره نکرد و گفت: نمی‌توانم چیز بیشتری بگویم، اما طیفی از مسایل و موضوعات مختلف را شامل می‌شود، مثلا يشنهادهايي درباره غني‌سازي 20 درصد در اين بسته وجود دارد.

مذاکرات ایران و 1+5 روز چهارشنبه ـ سوم خرداد ـ با يك ساعت و نيم تاخير در محل دارالضیافه نخست‌وزیری عراق (محل برگزاری کنفرانس‌ها وهمایش‌های بین‌المللی عراق) آغاز شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ايسنا به بغداد از بامداد روز چهارشنبه از گرد و غبار (ریزگردها) در آسمان بغداد که روز گذشته هوای عراق را در حالت اضطرار قرار داده بود، کاسته شده است.

سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران با 1+5 دوشنبه شب در راس هیاتی وارد بغداد شد. هیات ایرانی اولین هیات مذاکره کننده بوده است که از دو رو قبل وارد بغداد شده است.

ایران پیشنهاد جدید 1+5 را که به طور شفاهی ارایه شده است نه مکتوب دارای تضمین لازم که گام‌هایشان غیرقابل بازگشت باشد نمی‌داند و این گونه وارد بحث شدن را نیز نمی‌پذیرد.
جلیلی روز سه‌شنبه در دیدارهای جداگانه با نخست وزیر، رییس جمهور، رییس مجلس اعلای اسلامی عراق، مشاور نخست وزیر گفت‌وگو کرد.

وی هم چنین در مدت حضورش در بغداد به زیارت حرمین شریفین امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) رفت.

تمامی هیات‌های دیپلماتیک 1+5 از صبح روز چهارشنبه وارد بغداد شدند. این هیات‌ها از شیکاگو به بغداد می‌آیند. در مذاکرات استانبول نیز تمامی هیات‌های 1+5 از آمریکا به استانبول آمدند.

با وجود فضای مثبت حاکم بر رسانه‌های خارجی و وجود پالس‌های مثبت از ارایه پیشنهاد جدید 1+5 برای ایران و مذاکرات مثبت و رو به جلو از سوي آمانو در تهران که به نظر می‌آید توافقی در زمینه همکاری‌های ایران و آژانس را به زودی در بر داشته باشد، هم‌چنان رویکرد 1+5 در این مذاکرات در قبال موضوع هسته‌یی ایران و پذیرش حق ایران در غنی سازی اورانیوم مبهم است.

به گزارش ایسنا، این دور از مذاکرات ایران و 1+5 درحالی امروز ـ سوم خرداد ـ در عراق برگزار می‌شود که انتخاب عراق به عنوان محل مذاکره موافقت‌ها و مخالفت‌هایی در سطح منطقه‌اي و بین‌المللی به همراه داشت. برخی کشورهای عرب منطقه از این که ایران تلاش دارد به عراق وجهه منطقه‌ای و بین المللی دهد خشنود نیستند. این کشورهای از این که یک دولت شیعه در عراق حاکم است راضی نیستند و هرگونه بهبود پرستیژ عراق در این چارچوب را برنمی‌تابند.

هم چنین همزمان با برگزاری مذاکرات سیاسی ایران و 1+5 در بغداد، تحولات مهم دیگر از جمله انتخابات ریاست جمهوری مصر انجام می‌شود.

مذاکرات ایران و 1+5 همزمان با سالروز فتح خرمشهر توسط رزمندگان ایران در روز سوم خرداد 1361 برگزار می‌شود. در سوم خرداد 1361 پس از 578 روز اشغال شهر خرمشهر از سوی رژیم صدام، این شهر توسط رزمندگان ایران آزاد شد و فتحی تاریخی را برای ایران رقم زد. در عین حال فتح خرمشهر بیش از 6000 کشته و مجروح در ایران بر جای گذاشت.

مردم ایران هر ساله روز سوم خرداد را به نشانه این فتح بزرگ که امام خمینی (ره) برای آن عبارت “خرمشهر را خدا آزاد کرد” استفاده کردند را گرامی می‌دارند تا يادآور شوند كه ايرانيان از حق خود چشم پوشي نمي‌كنند.

با وجود سال‌ها جنگ و درگیری میان ایران و عراق در زمان رژیم صدام، اما امروز روابط میان ایران و عراق با تغییر حکومت و سقوط صدام در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد که بي‌سابقه است. ایران و عراق دو کشور همسایه با سابقه طولانی فرهنگی، مذهبی و تاریخی هستند و مقامات عالی رتبه دوکشور بر بهبود روابط در سطوح مختلف تاکید دارند.

اما بهبود روابط باعث نمی‌شود که ملت‌ها خاطرات تلخ و شیرينشان را فراموش کنند. در این میان پاک شدن خاطرات تلخ و سخت مثل جنگ به ویژه جنگی ناخواسته و تحمیلی به زمانی طولانی و اقدامات فرهنگی نیاز دارد، نه اقداماتی سیاسی.

برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 در بغداد به پیشنهاد ایران بوده است و 1+5 علاوه بر نگرانی از برگزاری مذاکرات در بعداد به خاطر شرایط امنیتی این کشور، توان عراق برای میزبانی چنین نشست‌هایی را به بوته آزمايش گذاشته است، اما بعد از برگزاری اجلاس موفق سران اتحادیه عرب در بغداد که در سطح جهان عرب مورد توجه قرار گرفت، نگرانی‌ها نسبت به برگزاری اجلاسی بین المللی، مهم و حساس کاسته شد.

مقامات ايراني معتقدند كه تفاوت بسته ايران با بسته 1+5 اين است كه بسته ارائه شده از سوي ايران جامع است، اما 1+5 در پيشنهاداتش جزيي نگري كرده است.
از سویی برگزاری مذاکرات در عراق که همسایه ایران و دارای روابط خوب نسبت به دیگر کشورهای مذاکره کننده است موقعیت بغداد را در این مذاکرات ارتفا می‌دهد. اين موقعيت نتيجه تغييري است كه در اين كشور رخ داده است.

سوم خرداد در بغداد مي‌تواند به 1+5 يادآور شود كه در صورت تغيير رويكرد قبلي و در پيش گرفتن نگاهي واقع‌بينانه مي‌تواند مانند عراق وجهه از دست رفته خود را بار ديگر در افكار عمومي جهان بازيابد.

اشغال عراق توسط آمریکا و ساقط شدن رژیم دیکتاتوري صدام حسین اقدامی قابل توجه بود، اما اشغال‌گری آمریکایی‌ها طولانی شد و مشکلات بسیاری برای مردم عراق به وجود آمد که خاطره حضور آمریکایی‌ها در این کشور را تلخ کرد و امروز بعد از خروج آن‌ها از عراق دیدگاه مثبتی نسبت به آنها وجود ندارد و عراق در آینده از آسیب‌های حضور اشغال گران رنج خواهد برد.

بیش از 200 خبرنگار و عکاس رسانه گروهی بین‌المللی این مذاکرات را پوشش می‌دهند. تمامی خبرنگاران و رسانه‌های گروهی مختلف در تنها هتلي در منطقه سبز ـ هتل الرشید ـ به خاطر شرایط امنیتی مستقر هستند.

منطقه سبز پس از اشغال عراق توسط آمریکایی‌ها به عنوان محیطی امن و دیپلماتیک تعیین شد و با دیوارهای بتنی از هر سو مسدود شده است و این دیوار ها هنوز پا برجاست. در عین حال منطقه سبز یکی آرام ترین مناطق بغداد به لحاظ امنیتی است.

آخرین بار که به عراق سفر کردم، چهار سال پیش برای مذاکرات ایران، عراق و آمریکا و در زمان حضور نظامی آمریکا در عراق بود و در هر گوشه کناری نیروهای آمریکایی مشاهده می شدند، اما الان در هیچ کجای بغداد و منطقه سبز آنها دیده نمی شوند و نیروهای عراقی جایگزین شده اند. هم چنین منطقه سبز نیز تحت کنترل نیروهای عراقی است.

با این حال سگ‌های آموزش دیده برای یافتن مواد منفجره و هر چیزی که خطر محسوب شود، هم چنان حضور پررنگ دارند و دیگر از گیت‌های متعدد و تفتیش‌های وقت گیر و سرسختانه خبری نیست.

هیات ایران را علاوه بر دكتر سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي، علی باقری، معاون سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، سيد عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه، حمیدرضا عسگری، مشاور وزير امور خارجه و مصطفی دولت‌یار تشکیل می‌دهند.

هم چنین ما ژائوژو، معاون وزیر امور خارجه چین، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، جفری آدامز، معاون مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه بریتانیا و هانس دیتر لوکاس، معاون وزیر امور خارجه آلمان، اعضای هیات مذاکره کننده 1+5 هستند.

مقامات ايران معتقدند پيشنهادات ارائه شده از سوي ايران آنقدر شفاف و عملياتي است كه طرف مقابل مي‌تواند درباره آن در مذاكرات عصر پاسخ دهد.
مذاكره كننده ارشد ايران از رييس دولت عراق به دليل ميزباني شايسته گفت‌وگوهاي ايران و 1+5 تقدير كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سعيد جليلي سه‌شنبه شب با حضور در ضيافت شام جلال طالباني، رييس‌جمهور عراق گفت: علاوه بر اهميت مذاكرات 1+5 اصل برگزاري اين گفت‌وگوها در بغداد داراي اهميت ويژه و قابل توجه است.

رييس جمهور عراق نيز ابراز اميدواري كرد كه مذاكرات روز چهارشنبه ايران و 1+5 ايران در بغداد مثبت و موفق باشد.

جلال طالباني به روابط راهبردي ايران و عراق اشاره كرد و خواستار توسعه هرچه بيش‌تر آن شد.

هم‌چنين رييس‌جمهور عراق به طور خاص به روابط اقتصادي تهران ـ بغداد اشاره كرد و گفت كه زمينه‌ها و بسترهاي لازم براي گسترش بيش از پيش اين روابط وجود دارد.

سعید جليلي ابراز اميدواري كرد مذاكرات بغداد نقطه آغازي براي كنار گذاشته شدن برخي راهبردهاي بي نتيجه از جانب ۱+۵ باشد.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران عصر روز سه‌شنبه در محل مجلس اعلاي اسلامي عراق با سيد عمار حكيم، رييس و جمعي ديگر از اعضاي اين مجلس ملاقات كرد.

وی در این دیدار تأكيد كرد: ما حس مي‌كنيم اكنون غربي‌ها خودشان هم دريافته‌اند كه زمان براي راهبرد فشار به پايان رسيده است، چرا كه در تمام سال‌هاي كذشته كاري نمانده كه آنها بتوانند عليه ملت ايران انجام دهند و از انجام آن خودداري كرده باشند.

جليلي با اشاره به برگزاري مذاكرات ايران و ١+٥ در بغداد، اين امر را نشانه قرار گرفتن عراق در مرحله‌اي كاملا جديد دانست كه در این مرحله اين كشور مي‌تواند نقشي مهم در حل مسایل منطقه‌اي و بين‌المللي ايفا كند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان دستور كار مذاكرات با ١+٥ را “گفت و گو براي همكاري” اعلام كرد و گفت: از آنجا كه بناي اين گفت‌وگوها بر همكاري است مذاكرات هفت كشور موضوعات منطقه‌اي، بين المللي و هسته‌یی را در برخواهد گرفت و اميدواريم شروعي براي يك دوره جديد باشد.

كشورهاي عضو 1+5 نيز مي‌توانند با درس گرفتن از تجارب شكست خورده گذشته خود در قبال ايران و كنار گذاشتن اين رويكرد، رفتاري متفاوت را در پيش گيرند و با كمك ايران اعتبار از دست رفته خود را در عرصه بين‌المللي و افكار عمومي جهان باز يابند.
سوم خرداد، بغداد، مذاكرات 1+5 و ايران

به گزارش ايسنا، سوم خرداد براي ايرانيان و كساني كه شاهد بودند ايرانيان چگونه خرمشهر را با ياد خدا آزاد كردند يك روز نمادين است. ايرانيان هر ساله اين روز را به خود و جهانيان يادآور مي‌شوند.

اكنون بغداد كه زماني براي ايرانيان متجاوز بود به پيشنهاد خود تهران ميزبان مذاكرات ايران و 1+5 است. اين پيشنهاد ايراني از آن سو انجام شده كه به 1+5 يادآور شود كه دولتي كه زماني ديكتاتور بود اكنون تغيير كرده و روابط خوبي با ايران در پيش گرفته و ايرانيان نيز كه هماره به بخشندگي و صلح‌طلبي در جهان شناخته مي‌شوند، بغداد را انتخاب مي‌كنند و در راستاي رشد و پيشرفت آن در عرصه بين‌المللي حركت مي‌كنند. ايران تجاوز هشت ساله رژيم بغداد را با سربلندي به پايان رساند و امروز در سالروز تاريخي سوم خرداد پايتخت كشور عراق نيز براي دفاع از حقوق ملت به مذاكره پرداخته است.

كشورهاي عضو 1+5 نيز مي‌توانند با درس گرفتن از تجارب شكست خورده گذشته خود در قبال ايران و كنار گذاشتن اين رويكرد، رفتاري متفاوت را در پيش گيرند و با كمك ايران اعتبار از دست رفته خود را در عرصه بين‌المللي و افكار عمومي جهان باز يابند.

برچسب ها:
احتمال ادامه مذاکرات ایران و 1+5 در آينده/ سخنگوي اشتون از پیشرفت در مذاکرات خبر داد
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان