رفسنجان قطب تولید پسته در کشور است

فرماندار رفسنجان گفت: این شهرستان با افزایش ۱۵ هزار تنی تولید پسته در سالهای اخیر، بهعنوان قطب اصلی تولید پسته در کشور شناخته میشود.
به گزارش خانه خشتی؛ حسین رضایی در آئین تجلیل از دست اندرکاران همایش ملی انتقال یافتهها در پسته که در محل اتاق بازرگانی شهرستان رفسنجان برگزار شد اظهار کرد: برگزاری همایش ملی انتقال یافتهها در پسته در رفسنجان و تجلیل از دستاندرکاران آن، نشاندهنده اهمیت این رویداد در توسعه کشاورزی و ارتقای تولید پسته است.
وی افزود: این همایش بهعنوان یکی از فرصتهای انتقال دانش و تجربیات بین متخصصان، کشاورزان و ذینفعان حوزه کشاورزی عمل کرده است.
رضایی تصریح کرد: بررسی مسائل مهمی مانند افلاتوکسین (یکی از آلودگیهای مهم در تولید پسته)، پسیل پسته (آفت مهم محصول)، روشهای آبیاری نوین و دیگر مسائل در این همایش می تواند به افزایش سطح آگاهی کشاورزان نسبت به روشهای مدرن کشاورزی کمک کند.
رضایی اضافه کرد: برای توسعه کشاورزی پسته باید به سمت کشاورزی مدرن حرکت کرد، این موضوع شامل استفاده از فناوریهای نوین، مدیریت منابع طبیعی (مانند آب) و بهرهگیری از دانش علمی است.
وی به نقش پژوهشکده پسته کشور در رفسنجان اشاره کرد و گفت: پژوهشکده پسته بهعنوان یکی از مراکز تحقیقاتی مهم در کشور، نقش کلیدی در افزایش تولید و بهبود کیفیت محصول دارد.
رضایی افزود: برگزاری دورههای آموزشی، سمینارها و همایشها برای انتقال دانش به کشاورزان و متخصصان و نیز ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با چالشهایی مانند کمبود آب و آفات در بهبود عملکرد تولید پسته تاثیرگذار است.
وی در خصوص افزایش تولید پسته در رفسنجان دادههایی را ارائهکرد و افزود: ۳۳ هزار تن تولید پسته در رفسنجان در سالهای ۹۰ تا ۱۴۰۱ به میانگین ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ رسیده و این افزایش ۱۵ هزار تنی نشاندهنده موفقیت در مدیریت کشاورزی و بهرهگیری از روشهای نوین است.
مقایسه تولید پسته در شهرستانهای استان کرمان
رضایی خاطرنشان کرد: در ۵ سال گذشته در رفسنجان ۷۷۰ تن پسته در هر هکتار (بیشترین میزان تولید) تولید شده، در شهرستان انار ۵۵۰ تن در هکتار، سپس در سیرجان ۳۵۰ تن در هکتار و نیز در شهرستان زرند هم ۲۵۰ تن در هکتار در سال تولید پسته داشتیم.
وی گفت: همایش ملی انتقال یافتهها در رفسنجان و تلاشهای انجامشده در این حوزه، نشاندهنده اهمیت همکاری بین بخشهای مختلف برای توسعه کشاورزی پسته است، افزایش تولید در رفسنجان، بهعنوان یکی از قطبهای اصلی تولید پسته در کشور، نشاندهنده موفقیت در این زمینه است.
وی افزود: با این حال، چالشهایی مانند کمبود آب و آلودگیهای محصول نیاز به توجه ویژه دارد و با اجرای راهکارهای مناسب، میتوان این چالشها را مدیریت کرد و به رشد بیشتر در این حوزه دست یافت.
مجید حجت، رئیس اتاق بازرگانی شهرستان رفسنجان هم در سخنان خود به نقش اساسی اتاق بازرگانی در تسهیل ارتباطات و هماهنگی بین بخشی اشاره کرد.
وی بر این نکته تأکید کرد: که اتاق بازرگانی با ظرفیت بالا و قدرت چانهزنی در دستگاههای حاکمیتی، میتواند به عنوان یک پل ارتباطی مؤثر عمل کند.
حجت همچنین بر لزوم حفظ و بهینهسازی کشاورزی پسته تأکید و بیان کرد: باید تمامی ذینفعان دست به دست هم دهند تا این بخش مهم از اقتصاد کشاورزی را تقویت کنند.
او در ادامه به این موضوع اشاره کرد: باید کشاورزی پسته به سمتی پیش برود که بهرهوری افزایش یابد، این امر نیازمند استفاده بهینه از منابع موجود و افزایش دانش فنی و علمی است که میتواند به خروجیهای مطلوبتری منجر شود.
انتهای پیام/