رونمایی از سامانه هوش مصنوعی «ویکی دفاع جنگ» ارتش

معاون جنگ نرم ارتش از راهاندازی سامانه هوش مصنوعی ویکی دفاع جنگ خبر داد که با استناد به دادههای معتبر دایرهالمعارف دفاع مقدس، قادر به پاسخگویی دقیق به پرسشهای پژوهشی و عملیاتی است.
به گزارش خانه خشتی؛، امیر سرتیپ دوم مجتبی رمضانزاده معاون جنگ نرم ارتش صبح امروز (دوشنبه، ۵ خرداد) در مراسم رونمایی از دایرهالمعارف دفاع مقدس ارتش گفت: در چند سال گذشته که موضوع تدوین دایرهالمعارف مطرح شده بود که این دایرهالمعارف چرا باید تدوین شود؟ کاربردش چیست؟ بهرهبرداری آن کجاست و چگونه میتواند مورد استفاده قرار گیرد؟
وی ادامه داد: همزمان در قرارگاه فضای مجازی نیز این بحث مطرح شد و ما به سمتی حرکت کردیم که سایتی به نام «ویکی دفاع جنگ» ایجاد کنیم تا آن محتوا در آن بارگذاری شود. در آن قرارگاه، متناسب با زمان خود، به سمت تدوین محتوا حرکت کردیم. البته دوستان نظامی با واژه «قرارگاه» آشنا هستند.
معاون جنگ نرم ارتش افزود: در سیستم ارتش، وقتی یک چالش را میخواهند سریع حل یا از فرصتی بهرهبرداری کنند، یک «قرارگاه» تشکیل میشود. این قرارگاه معمولاً با مطالبه هیئت رئیسه شکل میگیرد و فاصله بین صف تا ستاد را کاهش میدهد؛ یعنی سیاستگذاری تا اجرا به صورت خیلی فشرده و سریع انجام میشود. بر این اساس با همین رویکرد، در قرارگاه، این بحث مطرح شد و بعد از آن، قرارگاه هوش مصنوعی نیز شکل گرفت. در آنجا تصمیم بر آن شد که از بسترهای هوش مصنوعی در جهت ترویج این کار ارزشمند استفاده شود.
امیر سرتیپ دوم رمضانزاده عنوان کرد: بنابراین یک دایرهالمعارف شکل گرفت. همه مواردی که امیر فولادی گفتند، به این مفهوم است که یک سری داده با قابلیت اعتماد و اعتبار بالا فراهم شده است. ما در هوش مصنوعی وقتی میخواستیم مطالب را ایجاد کنیم، مهمترین گلوگاه، داشتن دادههای ارزشمند و صحیح بود. خوشبختانه این دادهها با تلاش دوستان حاضر در جلسه، فراهم شد.
وی ادامه داد: ما با استفاده از این دادهها، زیرساختهایی که در ارتش ایجاد شده بود و همچنین با بهرهگیری از مدلهایی که تولید کردیم، ساختار هوش مصنوعی را پایهگذاری کردیم. از برخی مجموعهها که واقعاً کمک کردند.
معاون جنگ نرم ارتش با بیان اینکه تدوین دایرهالمعارف، پایان یک فرآیند نبود، بلکه شروع یک فرآیند بود، تصریح کرد: هدف این بود که اطلاعات تبدیل به مدیریت دانش شود؛ با استفاده از فضای مجازی و سامانه هوش مصنوعی، تا بتوان بهرهبرداری لازم را انجام داد. این سامانهای که اکنون فعال شده و بهرهبرداری از آن در حال انجام است و بر اساس یکی از جلدهای کتابی که آموزش داده شده، پرسشهایی مطرح میکند و سامانه پاسخ میدهد. یعنی دایرهالمعارف به مدیریت دانش در حوزههای پژوهشی، عملیاتی و طرحریزی تبدیل شده است.
وی افزود: با مرور این دایرهالمعارف، میتوان گفت که تجربیات جنگ در آن وجود دارد؛ نه تئوریهای آزموده نشده، بلکه تجربیاتی است قابل اتکا و اعتماد است؛ بر این اساس، سوالاتی که میپرسیم، بر مبنای دادههای موجود در سامانه هوش مصنوعی و برگرفته از همین دایرهالمعارف پاسخ داده میشوند.
امیر سرتیپ دوم رمضانزاده تاکید کرد: شما در این دایرهالمعارف به منظومه فکری رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) درباره ارتش پرداختید. این منظومه در سامانه آموزش داده شده و اکنون وقتی سوالی مطرح میشود، پاسخ دقیق ارائه میشود. به عنوان مثال منظومه فکری مقام معظم رهبری درباره ارتش را توضیح دهید؛ منظومه فکری رهبری معطم انقلاب اسلامی درباره ارتش بر پایه اطاعت و وفاداری به نظام اسلامی تأکید دارد. «فارس»
پایان پیام/