ارائه خدمات به بیش از ۶۲۰۰ مددجو در رفسنجان؛ بهزیستی در خط مقدم حمایت اجتماعی

  • شناسه خبر: 224850
ارائه خدمات به بیش از ۶۲۰۰ مددجو در رفسنجان؛ بهزیستی در خط مقدم حمایت اجتماعی

رئیس اداره بهزیستی شهرستان رفسنجان با اشاره به پوشش گسترده مددجویان در حوزه‌های مختلف، از ارائه خدمات به بیش از ۶۲۰۰ نفر، فعالیت ۱۱ مرکز مثبت زندگی، اجرای طرح‌های مشاوره، اشتغال، مسکن و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خبر داد.

خانه » رفسنجان » ارائه خدمات به بیش از ۶۲۰۰ مددجو در رفسنجان؛ بهزیستی در خط مقدم حمایت اجتماعی

 

به گزارش خانه خشتی، آقای حیدری گفت: «در حال حاضر، اداره بهزیستی رفسنجان بیش از ۶ هزار و ۹۶ نفر را در حوزه‌های توان‌بخشی، اجتماعی و پیشگیری تحت پوشش دارد. این آمار شامل ۴۸۰ خانوار بی‌سرپرست یا بدسرپرست، ۱۱۰ خانواده دارای فرزندان چندقلو و ۱۷۰ پرونده شبه‌خانواده است.»

وی افزود: «از این تعداد، بیش از ۵۰۰ نفر مستمری‌بگیر هستند و خدمات متعددی از جمله حق پرستاری، تجهیزات پزشکی و مشاوره دریافت می‌کنند. همچنین ۵۸۰ خانواده دارای عضو نیازمند مراقبت ویژه و ۱۱۲ مددجوی دچار ضایعه نخاعی، از حق پرستاری برخوردارند.»

راه‌اندازی ۱۱ مرکز مثبت زندگی برای خدمات محلی

به گفته حیدری، برای تسهیل دسترسی مددجویان به خدمات، ۱۱ مرکز مثبت زندگی در سطح شهرستان راه‌اندازی شده است که با واگذاری پرونده‌ها، خدمات را در نزدیک‌ترین محل سکونت ارباب‌رجوع ارائه می‌دهند.

مراکز فعال و آمار معلولان

حیدری با اشاره به مراکز فعال در حوزه توان‌بخشی گفت: «پنج مرکز روزانه شامل مرکز اوتیسم، جهش (پسران بالای ۱۴ سال)، آراد (دختران بالای ۱۴ سال)، مرکز حرفه‌آموزی ذهنی و مرکز روزانه سالمندان در رفسنجان فعالیت دارند.»

وی آمار مددجویان دارای معلولیت را چنین اعلام کرد:۲۵۹ نفر دارای معلولیت ذهنی، ۹۲۴ نفر نابینا، ۴۸۷ نفر دارای اختلال شنوایی و گفتاری، ۲۱۵ نفر با بیماری اعصاب و روان مزمن

فعالیت مراکز شبه‌خانواده

در رفسنجان، دو مرکز شبه خانواده با نام‌های مهر ماه نوش (ویژه دختران ۷ تا ۱۵ سال) و مشیز (ویژه نوزادان تا ۷ سال) فعال هستند که در مجموع ۳۰ کودک دختر و پسر در آن‌ها نگهداری می‌شوند.

خدمات مشاوره‌ای برای عموم مردم

رئیس اداره بهزیستی رفسنجان همچنین گفت: «خدمات مشاوره‌ای فقط به مددجویان محدود نیست. در شهرستان ۱۲ مرکز مشاوره و ۵ دفتر دارای مجوز فعال هستند که خدمات مشاوره روانشناسی، ازدواج، خانواده و تحصیلی را به عموم مردم ارائه می‌دهند.»

وی افزود: «مشاوره‌های پیش از ازدواج، آموزش مهارت‌های زندگی و بررسی‌های ژنتیکی از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه برای کاهش طلاق، ناسازگاری و تولد کودکان دارای معلولیت است.»

غربالگری بینایی کودکان و پیشگیری از تنبلی چشم

حیدری از اجرای طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال از شهریور تا آذر هر سال خبر داد و تأکید کرد: «تنبلی چشم اگر در این سن درمان نشود، در نوجوانی منجر به نابینایی دائمی می‌شود. این طرح با هزینه بسیار پایین و نتایج مؤثر، از مشکلات جدی آینده پیشگیری می‌کند.»

مراکز ترک اعتیاد و خدمات بازتوانی

در حوزه درمان اعتیاد، بهزیستی رفسنجان دارای سه مرکز اقامتی میان‌مدت برای آقایان و یک مرکز ویژه بانوان است که خدمات درمان و بازتوانی ارائه می‌دهند.

اشتغال و مسکن؛ دو محور توانمندسازی مددجویان

حیدری گفت: «برای جوانان تحت پوشش، پس از معرفی به مراکز فنی و حرفه‌ای و دریافت آموزش، امکان دریافت مجوز قانونی اشتغال از مراجع رسمی مانند صنعت، معدن، اصناف یا کشاورزی فراهم است و در ادامه، بهزیستی وام اشتغال به آن‌ها اختصاص می‌دهد.»

وی همچنین افزود: «خانواده‌هایی که فاقد مسکن هستند و از سایر نهادها زمینی دریافت نکرده‌اند، می‌توانند از طریق طرح نهضت ملی مسکن و با حمایت مالی بلاعوض بهزیستی، صاحب خانه شوند.»

انتهای پیام/

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان