نقش کلیدی مادران در نهادینه سازی حیا، عفاف و حجاب در فرزندان؛
مادران محور واکسیناسیونی تربیتی در جامعه

کارشناس مدرسه علمیه تخصصی حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) با تأکید بر نقش بیبدیل مادران در تربیت فرزندان، حیا را مقدمهای ضروری برای شکلگیری عفاف و حجاب دانست و گفت: مادری که خود الگوی حیا و رفتار اسلامی باشد، میتواند فرزندانی واکسینهشده در برابر آسیبهای اجتماعی تحویل جامعه دهد.
به گزارش خانه خشتی؛ حجاب و عفاف در اسلام از اهمیت ویژهای برخوردارند.
رعایت این دو مفهوم نه تنها به حفظ هویت و کرامت زنان کمک میکند، بلکه باعث ایجاد یک جامعه سالم و با اخلاق میشود.
به همین مناسبت خبرنگار ما به گفتگو با زهرا حیدری مقدم کارشناس حوزه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها پرداخت و نقش مادران را در نهادینه سازی حیا، عفاف و حجاب در تربیت فرزندان در جامعه را مورد بررسی قرار داد.
زهرا حیدری مقدم با اشاره به روایت پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) که میفرمایند بهشت زیر پای مادران است تأکید کرد: این حدیث، تنها با تربیت صحیح و اسلامی فرزندان، معنا و تحقق مییابد.
وی حیا مقدمه عفاف و عفاف هممسیر حجاب دانست و گفت: «برای اینکه حجاب در شخصیت کودک نهادینه شود، ابتدا باید حیا و عفاف بهدرستی در او شکل بگیرد زیرا این سه ارزش در یک زنجیره تربیتی بههم پیوستهاند.»
او با مثالی روشن افزود: «همانطور که کودک برای جلوگیری از بیماریهای جسمی واکسینه میشود، برای مقابله با هجمههای فرهنگی نیز باید در دوران کودکی با ارزشهایی همچون حیا، عفاف و حجاب آشنا شود.
این کارشناس افزود: اگر این مفاهیم از کودکی در وجود او نهادینه نشوند، نمیتوان از او انتظار داشت در محیط پیرامون ، خود را حفظ کند.»
الگوی رفتاری مادر، مهمترین ابزار تربیتی است
زهرا حیدری مقدم ادامه داد: «مادرانی که رفتارهای خود را بر اساس حیا تنظیم میکنند، بهصورت ناخودآگاه فرزندانشان را تربیت میکنند. مادرانی که حریمها را رعایت نمیکند، نمیتواند انتظار داشته باشد فرزندش به حجاب اهمیت دهد.»
او با اشاره به رفتار طبیعی کودکان در سنین پایین گفت: «وقتی کودک از لباس درآوردن جلوی دیگران احساس خجالت میکند، این آغاز درک حیا است. از مادر انتظار میرود چ با ایجاد فضای امن در خانه و رعایت همین نکات کوچک، بذر حیا را در دل فرزند بکارد.»
رسانهها و فضای مجازی، شمشیر دو لبه است
در بخش دیگری از این گفتوگو، نقش رسانهها و فضای مجازی در تربیت فرزندان بررسی شد.
کارشناس مدرسه علمیه تخصصی حضرت زینب (سلام الله علیها) گفت: «رسانهها امروز نقش جدی در شکل گیری سبک زندگی بچهها دارند.
از برنامههای تلویزیونی تا چهرههای شاخص باحجاب، همه میتوانند الگویی سازنده باشند.
حتی برخی چهرهها مانند سحر امامی توانستهاند با حفظ حجاب در میادین قهرمانی، اثرگذار باشند.»
توصیه نهایی به مادران
در پایان این گفتوگو، کارشناس تأکید کرد: «فرزندان ما سرمایههای ما هستند. همانطوری که ثروت و سرمایه را از دزد و دیگرخطرات حفظ می کنیم این سرمایه عظیم را هم باید به صورت دقیق حفظ کنیم و آن را در بستر رشد و پیشرفت قرار دهیم.
درصد بالایی از تربیت کودک تا سن ۷ سالگی شکل میگیرد.
مادران باید این دوره را جدی بگیرند. اگر خانواده، بستر سالمی برای تربیت ایجاد کند، جامعه نیز سالمتر خواهد شد. فرزند امروز، فردای افتخار یا سرافکندگی مادر و خانواده و در نهایت جامعه است.»
انتهای پیام/