فرماندار رفسنجان:
۷ میلیارد دلار تولید پسته در استان کرمان، خاموشیهای برق میتواند ۸۰۰ میلیون دلار از درآمد پسته را نابود کند

در نشست مشترک نمایندگان و فرمانداران ۶ شهرستان غربی استان کرمان، حسین رضایی فرماندار رفسنجان با اشاره به نقش کلیدی پسته به عنوان محصول راهبردی استان، از خطر تهدید ۸۰۰ میلیون دلاری درآمد پسته در اثر قطعی برق هشدار داد و خواستار مدیریت بهتر برق در بخش کشاورزی شد.
به گزارش خانه خشتی؛ نشست مشترک نمایندگان و فرمانداران شهرستانهای غربی استان کرمان شامل رفسنجان، انار، سیرجان، زرند، شهربابک و کوهبنان در محل هتل هلیلان رفسنجان و به میزبانی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
حسین رضایی فرماندار رفسنجان با اشاره به نقش مهم پسته در اقتصاد استان و کشور اظهار کرد: در طول ۱۲ سال گذشته استان کرمان موفق به تولید معادل ۷ میلیارد دلار محصول پسته شده است.
وی افزود: با وجود سرمازدگیهای دو ساله در سالهای ۹۷ و ۱۴۰۰، استان کرمان مجموعاً حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن پسته با ارزش ۷ میلیارد دلار تولید کرده است.
رضایی ادامه داد: وقتی صحبت از حرکت به سمت صنعت میشود، منظور برنامهریزی دقیق برای بهره گیری از این ۷ میلیارد دلار است.
وی تاکید کرد که مصرف داخلی سالانه پسته در کشور ۲۴ هزار تن است و بنابراین ۸۰ تا ۹۰ درصد از تولید پسته به صادرات اختصاص دارد.
رشد تولید در مناطق مختلف
فرماندار رفسنجان در ادامه به مقایسه میزان تولید پسته در شهرستانهای مختلف استان کرمان پرداخت و گفت: میانگین تولید پسته در هکتار در رفسنجان ۷۷۰ کیلوگرم، در شهربابک ۲۹۰ کیلوگرم، در سیرجان ۲۷۰ کیلوگرم و در زرند ۳۲۰ کیلوگرم است.
وی ادامه داد: همچنین میانگین تولید سالانه پسته در رفسنجان در چند سال گذشته معادل ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن بوده است.
پیشبینی برداشت ۱۲۰ هزار تن پسته در استان کرمان
رضایی با اعلام اینکه امسال در استان کرمان ۱۲۰ هزار تن پسته برداشت خواهد شد خاطرنشان کرد: با توجه به رتبه نخست استان کرمان در تولید برق، نباید شاهد قطعیهای برق در بخش کشاورزی باشیم.
وی تاکید کرد: تا برداشت محصول پسته ۴۵ روز دیگر باقی مانده است و حذف خاموشیهای برق در این دوره میتواند از نابودی حدود ۸۰۰ میلیون دلار درآمد از محل کشاورزی پسته جلوگیری کند.
پیشنهاد تغییر زمان خاموشیهای برق
رضایی ضمن پیشنهاد تغییر زمان خاموشیهای برق در بخش کشاورزی گفت: خاموشیهای برق در بخش کشاورزی را در تابستان حذف کنیم و به جای آن در زمستان اجرایی کنیم.
وی در این راستا افزود: شرکت مس میتواند در تأمین انرژی مورد نیاز بخش کشاورزی کمکهای لازم را انجام دهد.
ظرفیتهای رفسنجان در بخش دامی و لبنی
رضایی در ادامه از ظرفیتهای بالقوه رفسنجان در حوزه دامپروری و تولید لبنی یاد کرد و گفت: ۱۰ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۵۴۰ هزار قطعه جوجه در رفسنجان فعال است؛ البته تولید تخم مرغ در رفسنجان روزانه ۳۰ تن است که ۱۵ تن مصرف و بقیه آن به شهرستان های مختلف می رود. وی ادامه داد: همچنین میزان ۶۰ تن مرغ درکشتارگاه روزانه عرضه می شود که مصرف روزانه شهرستان ۳۰ تن است و بقیه آن به شهرستان های دیگر استان ارسال می شود در نتیجه ۳۰ تا ۳۵ درصد مرغ استان در شهرستان تولید می شود.
وی افزود: همچنین روزانه ۵۵ تن شیر تولید میشود که ۲۵ تن آن در شهرستان مصرف و بقیه به مناطق جنوب استان کرمان ارسال میشود. فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: میزان کشتار دام سنگین و سبک هم در شهرستان رفسنجان روزانه ۱۲ تن است که ۶۵ درصد آن دام سنگین است.
عدم تعادل در برگشت اعتبار از معادن
فرماندار رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عدم عدالت در تخصیص اعتبارات معادن گفت: ما بیشترین معادن کشور را در استان داریم اما کمترین برگشت اعتبار را از این منابع طبیعی به استان کرمان داشتهایم.
این نشست با حضور نمایندگان و فرمانداران شهرستانهای غربی استان کرمان در هتل هلیلان رفسنجان برگزار شد و در آن راهکارهای توسعه هماهنگ منطقهای و حل چالشهای بحرانی بخشهای کشاورزی و صنعتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.