فرماندار رفسنجان خبر داد؛
پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان

پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن پسته امسال در شهرستان رفسنجان نشاندهنده سال آور این محصول است.
به گزارش خانه خشتی؛ حسین رضایی در گفت و گو با خبرنگار خانه خشتی در تحلیل و بررسی پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان به شرایط آب و هوایی و تأثیر آن بر تولید اشاره و اظهار کرد: بارندگیهای متوالی در زمستان سال گذشته (نزدیک به ۷۰ میلیمتر) و سردی هوا باعث شد که سال زراعی کمی عقبتر شروع شود.
سرمازدگی اولیه
رضایی بیان کرد: در روزهای ۵، ۶ و ۷ فروردین، دمای ۵ ایستگاه از ۱۶ ایستگاه هواشناسی شهرستان زیر صفردرجه رفت و در برخی مناطق (مانند اسماعیلآباد نوق، بهرمان و جوادیه فلاح) منجر به سرمازدگی جزئی در ارقام کله قوچی و احمد آقایی شد با این حال، به دلیل عقبافتادگی فصل رشد، این خسارت چندان حاد نبود.
دماهای بالا در فروردین
وی ادامه داد: ۱۳ روز دمای بالای ۳۰ درجه و حداکثر دمای ثبتشده ۳۳.۲ درجه سانتیگراد در ۲۵ فروردین، تأثیر منفی بر گردهافشانی ارقام دیرگلی (مانند رقم اکبری) داشت و این شرایط باعث خسارت حدود ۷۰ درصدی در برخی مناطق شد.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: میانگین خسارت گزارششده روی کل ارقام تا کنون حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است که رقم اکبری بیشترین خسارت را متحمل شده است.
مقایسه تولید پسته با سالهای گذشته
فرماندار رفسنجان گفت: برای سومین سال متوالی تولید پسته شهرستان از میانگین تولید ۱۲ سال گذشته ( از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱) که حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده عبور کرده است.
وی ادامه داد: به طوری که ما در سال قبل ۴۰ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۶۰ هزار تن محصول پسته از ۸۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان برداشت کردیم.
رضایی با اشاره به اینکه میانگین تولید این محصول در ۱۲ سال گذشته حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده است افزود: در دو سال اخیر این میزان به ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است که نشاندهنده افزایش ۱۵ هزار تنی تولید است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی و خسارتهای اولیه، پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن پسته در شهرستان رفسنجان نشاندهنده سال آور ارقام پسته به ویژه ارقام کلهقوچی و فندقی است.
رضایی گفت: ارقام کله قوچی و فندقی در سال جاری عملکرد بسیار خوبی داشتهاند و تولید آنها نسبت به دو سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته و رقم احمد آقایی نیز تولید خوبی داشته است، اما تحت تأثیر سرمازدگی اولیه قرار گرفته است.
وی در خصوص رقم پسته اکبری و چروک خورده هم گفت: این رقم دیرگل بیشترین خسارت را به دلیل دمای بالا در فروردین متحمل شده است.
گرماهای تابستانه چالش پیش رو
رضایی ادامه داد: هنوز باید گرماهای تابستان را پشت سر گذاشت که اگر دماهای بالا همراه با خاموی موتورپمپ چاه های کشاورزی ادامه یابد، ممکن است تأثیر منفی بر کیفیت و کمیت محصول داشته باشد.
انتهای پیام/