اوتیسم فرشته ای تنها؛ کودکان اوتیسم در این مرکز آرام می‌گیرند

  • شناسه خبر: 222094
اوتیسم فرشته ای تنها؛ کودکان اوتیسم در این مرکز آرام می‌گیرند

اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک ناتوانی رشدی دائمی است که به دلیل اختلال در مغز ایجاد می‌شود.

خانه » اجتماعی » اوتیسم فرشته ای تنها؛ کودکان اوتیسم در این مرکز آرام می‌گیرند

به گزارش خانه خشتی؛ اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک ناتوانی رشدی دائمی است که به دلیل اختلال در مغز ایجاد می‌شود. افراد مبتلا به ASD اغلب در ارتباط و تعامل اجتماعی دچار مشکل بوده و رفتارها یا علایق محدود و تکراری دارند.

کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم می توانند طیف وسیعی از چالش ها را داشته باشند و این مشکلات ممکن است با توجه به سن و زمان در افراد متفاوت باشد.

فاطمه مرادی مدیر مرکز اوتیسم رفسنجان در گفت و گو با خبرنگار خانه خشتی گفت : مرکز ما از مرداد ماه سال ۹۶ با مجوز از بهزیستی راه اندازی شد که سال ۹۶ با ۱۶ کودک اوتیسم معرفی شده از بهزیستی شروع به کار کردیم و به مرور زمان کودکان بیشتری نیز شناسایی شدند، که الان به شناسایی بیش از ۱۶۰ کودک اوتیسم در شهرستان رفسنجان رسیدیم.


وی ادامه داد : ظرفیت مرکز در حال حاضر تعداد ۵۰ الی ۶۰ کودک مبتلا به اوتیسم است.

مدیر مرکز اوتیسم رفسنجان اظهار کرد : فعالیت های این مرکز به دو بخش توانبخشی و آموزشی تقسیم می شود که بخش آموزشی آن شامل ارزیابی، مداخله و پیگیری می باشد و بخش توانبخشی آن شامل کار درمانی، گفتار درمانی، موسیقی درمانی و بازی درمانی می باشد. همچنین در مرکز هفت مربی روانشناس داریم که تحت آموزش دوره های خاص قرار می‌گیرند.

فاطمه مرادی در خصوص سن شناسایی بچه های اوتیسم گفت : خوشبختانه بهداشت علوم پزشکی چندین سال همکاری خوبی با ما دارد که پزشکان حاضر در مراکز بهداشت، کودکانی که نشانه هایی از اتیسم دارند را به ما ارجاع می‌دهند.

وی ادامه داد : و همچنین براساس اطلاع رسانی هایی که در سطح شهر انجام میدهیم خانواده ها خودشان به مرکز مراجعه می‌کنند. هرچه کودکان اوتیسم بین سن طلایی ۲ تا ۵ سال شناسایی شوند بهتر می‌توانند خودشان را با جامعه وفق بدهند و تا ۹۰ درصد این کودکان می‌توانند وارد مدرسه های عادی شوند. تمام تلاش ما در مرکز این است که کودکان زیر شش سال را شناسایی کنیم.

مرادی خاطر نشان کرد : رده سنی کودکانی که در مرکز وجود دارند ۲ تا ۲۰ سال است. مشکل اصلی کودکان اوتیسم حس های آن ها است، وقتی کودک در سن زیر ۶ سال شناسایی شود و روی حس های آن ها کار شود و حس ها تعدیل شوند، می‌تواند شناخت بگیرد و وارد مدارس عادی شود.

مرادی به سطح بندی کودکان مبتلا به اوتیسم اشاره‌ می‌کند و می‌گوید : این کودکان به سه سطح تقسیم میشوند. که با بررسی سطح کودکانی که در مرکز هستند، تعدادی را آماده میکنیم که وارد مدارس عادی شوند که نزدیک ۳۰ نفر به مدارس عادی راه پیدا کردند.

و تعدادی از کودکان اوتیسم نیز وارد مدارس استثنایی می‌شوند که ۲۰ نفر از آن ها را آماده کردیم و وارد این مدارس شدند.

تعدادی از کودکان نیز نه مدارس استثنایی پذیرش می‌شوند و نه مدارس عادی، که درمرکز ما میمانند و تا سن ۱۸ سالگی آموزش می‌بیند و مهارت های خودیاری به آن ها آموزش داده می‌شود تا بتوانند در زندگی خود مستقل تر شوند.

مدیر مرکز اوتیسم رفسنجان اذعان کرد : در مرکز مربی هنر داریم که کودکان به کمک مربی یک سری نقاشی هایی در مرکز انجام می‌دهند که همین هفته در گالری آبانه آثار آن ها به نمایش گذاشته می شوند
و به کمک مربی ورزش نیز ، روی اصلاح حرکتی و مشکلات جسمی فیزیکی آن ها کار می شود.

فاطمه مرادی در خصوص درمان این کودکان گفت : کودکان اوتیسم نیاز به درمان تیمی دارند، و درمان تکی به تنهایی اثر بخش نیست و در مسیر درمان، کمک خانواده اثر بخشی زیادی دارد.

مرادی با اشاره به هزینه ی بالا این کودکان گفت : در خصوص هزینه، در سال گذشته مشکل پیدا کردیم چرا که هزینه های این بچه ها خیلی بالا است و باید هزینه ی پرسنل مرکز هم نیز تأمین کنیم.

مرادی از مشکل بزرگی که دارند گفت : مشکل مکان برای مرکز داریم که مرکز فعلی اجاره است، زمینی که شهرداری در اختیارمان قرار داده است کلنگ زنی شده اما مشکل ساخت آن را داریم که می‌طلبد خیرین مرکز را حمایت کنند.

گزارش از: بهرخ امیری

انتهای پیام/

برچسب ها:
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان