بحران بیکاری فارغ التحصیلان دهه ی شصت

  • شناسه خبر: 157426
بحران بیکاری فارغ التحصیلان دهه ی شصت

جمعی از فارغ التّحصیلانِ جویای کار و متولّد دهه شصت با انتشار متنی از مسئولین مربوطه تقاضا دارند که سقف سنی مجاز جهت شرکت در آزمون ها یا مصاحبه های استخدامی را همانند شرایط ثبت نام در پنجمین آزمون دستگاههای اجرایی کشور افزایش دهند.

خانه » آخرین اخبار » بحران بیکاری فارغ التحصیلان دهه ی شصت

به گزارش خانه خشتی ، جمعی از فارغ التّحصیلانِ جویای کار و متولّد دهه شصت با انتشار متنی از مسئولین مربوطه تقاضا دارند که سقف سنی مجاز جهت شرکت در آزمون ها یا مصاحبه های استخدامی را همانند شرایط ثبت نام در پنجمین آزمون دستگاههای اجرایی کشور افزایش دهند.

متن آن به شرح زیر است:

بسمه تعالی

همانطور که مستحضر هستید اوج جمعیّت کشور در سنین ۲۷ تا ۴۰ سال قرار دارند … یعنی افرادی که متولّد دهه ی شصت هستند اکثریّت جمعیّت کشور را تشکیل میدهند … بسیاری از این افراد ، فارغ التّحصیل دانشگاهی هستند … لذا قشر بسیار عظیمی از بیکاران جامعه ، فارغ التّحصیلانِ متولّد دهه ی شصت هستند …

با توجّه به اینکه حدود ۸ سال است که رکودِ اقتصادیِ بی سابقه ای بر کشور حاکم است و شاهد عدم اشتغال زاییِ لازم در کشور بوده ایم لذا بسیاری از فارغ التّحصیلانِ متولّد دهه ی شصت ، هنوز بیکار و مجرّد هستند … بطوریکه دهه ی شصتی ها را نسل سوخته می دانند …
تقصیر این قشرِ عظیم [ دهه ی شصتی ها ] چیست که در کشور اشتغال زایی نشده است ولی زمان در حال گذر است … ؟ !

یکی از مهمترین مواردی که مانع از حضور جوانان در آزمونها و مصاحبه های استخدامی شده است و حقّ شرکت در آزمونها و مصاحبه های استخدامی را به اغلب فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت نمیدهد ، بحث « حدّاکثر سنّ مجاز شناخته شده جهت شرکت در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی » است .
قریب به یک دهه است که به دلایل مختلف ، اشتغالزایی کافی در کشور صورت نگرفته ، بلکه مدام صحبت از تعدیل نیرو بوده است …
در آزمونهای استخدامی نادری که در چند سالِ اخیر برگزار شده ، غالباً به دلیل نداشتنِ شرطِ سنّی یا مدّنظر نبودنِ رشته یا گرایش تحصیلی ، اجازه ی ثبت نام در آزمونها به اغلب فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت داده نشده است …
قطعاً بی انصافی است که با وجود قریب به یک دهه رکودِ بی سابقه ی حاکم بر کشور و عدم اشتغال زاییِ لازم ، دیگر حقّ شرکت در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی یا طرح های کارورزی به فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت داده نشود … ! یقین بدانید اگر فارغ التّحصیلانِ دهه ی شصت [که قشر عظیم جامعه ی بیکاران هستند] ، به خوبی مدیریّت نشوند بسیاری از آنان نسبت به مسئولین ، بدبین خواهند شد … درحالیکه دهه ی شصتی ها ، پدر و مادرهای آینده ی این کشور هستند و در شکل گیریِ عقاید و افکارِ نسل های بعد از خود ، قطعاً مؤثّر خواهند بود …

بحران بیکاری [ بویژه بیکاریِ فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت ] ، کشور را فراگرفته است . بحران بیکاریِ نسل جوان در کنارِ بحران کم آبی ، خطرناک ترین بحران های موجود در کشور هستند . ولی متأسّفانه مسئولینِ مربوطه ، به نحوی رفتار کرده و میکنند که گویا اتّفاقِ خاصّی نیفتاده است !!
چرا مسئولین متوجّه عواقبِ بیکار ماندنِ جوانانِ دهه ی شصت نیستند !؟
آیا در چنین شرایط خطیر و بحرانی ، نباید اولویّتِ محضِ برنامه های تمامی دستگاه ها ، اشتغالزایی برای جوانان باشد ؟!

در شرایطی که مسئولین [به هر دلیل] نتوانسته اند در دهه ی اخیر ، اشتغالزاییِ لازم را انجام دهند طبیعتاً باید قوانین و شرایط لازم جهت ثبت نام در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی را تغییر داده و مطابق با اوضاع فعلیِ کشور تعیین نمایند …
چرا با وجود عدم اشتغالزایی لازم در دهه ی اخیر ، سقف سنّیِ مُجاز جهت ثبت نام در آزمونهای استخدامی را [ همانند شرایطِ ثبت نام در پنجمین آزمونِ استخدامیِ دستگاه های اجرایی کشور ] به میزان ۷ سال بالاتر نمی برند ؟!!

مستحضر هستید که یکی از پُر تبصره ترین و سخت گیرانه ترین آزمونهای استخدامی موجود در کشور ، آزمون استخدامیِ دستگاه های اجرایی می باشد … ولی [ به دلیل رکودِ بی سابقه ی موجود در سالیان اخیر ] ، امسال در پنجمین آزمون استخدامیِ دستگاه های اجرایی کشور [ که تیر ماه برگزار شد ] ، حدّاکثر سنّ مجاز جهت شرکت در آزمون را به میزان ۷ سال بالاتر بُرده اند .
در بند ۱۱ از بخش ۲ دفترچه راهنمای شرکت در پنجمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور ، آمده است :
(( بخش دوم: شرایط عمومی داوطلبان
-۱۱ داشتن حداکثر سی سال ( ۳۰ ) برای مدارک فوق دیپلم، حداکثر سی و پنج ( ۳۵ ) سال برای مدارک تحصیلی لیسانس، حداکثر چهل ( ۴۰ ) سال برای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و حداکثر چهل و پنج ( ۴۵ ) سال برای مدارک دکتری . ))

این درحالیست که اخیراً یک شرکت پتروشیمی ، اقدام به برگزاری آزمونی سراسری جهت جذب نیرو مطابق با قانون کار ، نموده است ولی شرایط لازم جهت ثبت نام در آزمون را به روز نکرده و همانند دو دهه ی گذشته تعیین کرده است !
این شرکت در متن شرایط اختصاصی داوطلبان جهت ثبت نام در آزمون استخدامی اش ، آورده است :
(( سن برای تمامی دارندگان مدرک تحصیلی کاردانی ۲۶ سال تمام (۱۳۷۱/۰۹/۰۹ به بعد) ، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ۲۸ سال تمام (۱۳۶۹/۰۹/۰۹ به بعد) و کارشناسی ارشد ۳۰ سال تمام (۱۳۶۷/۰۹/۰۹ به بعد) تا تاریخ برگزاری آزمون کتبی ضروری می باشد )) .
این مسئله ، خیانتی آشکار به دهه ی شصتی ها می باشد که حتّی حقّ شرکت در آزمون استخدامی ، به آنها داده نشده است …!

در دهه ی اخیر مسئولین [ به هر دلیل ] ، نتوانسته اند اشتغالزاییِ لازم را انجام دهند … ، لاأقل اجازه ی ثبت نام در آزمونهایِ استخدامی را به فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت بدهند !!

اگر اُرگانها و دستگاه های رسمیِ کشور در زمان برگزاریِ آزمونهای استخدامی اشان ، بحران بیکاریِ فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت را مدّنظر قرار داده و لاأقل سقف سنّیِ مُجاز جهتِ شرکت در آزمون را [ همانند پنجمین آزمون استخدامیِ دستگاه های اجرایی کشور ] به میزان ۷ سال بالاتر ببرند ، در اینصورت شرکتهای سهامی خاص نیز [ در زمان برگزاریِ آزمونهای استخدامی اشان ] قطعاً این ضرورت را مدّنظر قرار خواهند داد .

از مسئولین محترم ، انتظار می رود [ همانند شرایطِ پنجمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور ] ، دستور فرمایند تا حدّاکثر سنّ مجاز شناخته شده جهت شرکت در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی ، برای فارغ التّحصیلان لیسانس تا سی و پنج ( ۳۵ ) سال و برای فارغ التّحصیلان فوق لیسانس تا چهل ( ۴۰ ) سال تعیین شود …

در متنِ شرایط لازم جهتِ ثبت نام در آزمونهای استخدامی ، معمولاً بندی مشابه زیر وجود دارد :
(( به ازای سنواتِ بیمه ایِ مرتبط با رشته ی تحصیلیِ مدّنظر ، به حدّأکثر سن مُجازِ اعلام شده ، افزوده خواهد شد . ))
پر واضح است در چنین شرایطی [ که مُدام صحبت از تعدیل نیرو بوده و هست ] ، درصدِ بسیار کمی از فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت ، سنواتِ بیمه ای [ بویژه مرتبط با رشته ی تحصیلی اشان ] را در سوابقِ کاریِ خود دارند و غالباً مشمول این قضیه نیستند … !!
برخی از فارغ التّحصیلانِ متولّد دهه ی شصت ، هنوز هم به امید جذب کار شدن ، در حال مطالعه ی مباحث مرتبط با رشته ی تحصیلی اشان هستند و چه بسا نسبت به فارغ التّحصیلانِ جدید ، تسلّط بیشتری بر مباحث دارند …
لازم به ذکر است جمع کثیری از فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت در سراسر ایران ، خواستار جلوگیری از این ظلمِ آشکار هستند .

با عنایت به دلایل محکم و واضحِ آورده شده ، از مسئولین محترم تمنّا داریم اقداماتِ مقتضی را در احقاقِ حقِّ پایمال

شده ی فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت مبذول فرمایند …

از مسئولین محترم ، انتظار می رود دستور فرمایند تا حدّاکثر سنّ مجاز شناخته شده جهت شرکت در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی ، [ همانند شرایطِ ثبت نام در پنجمین آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی کشور ] ، حدّأقل به میزان ۷ سال بالاتر بُرده شود . بطوریکه حدّاکثر سنّ مجاز شناخته شده جهت شرکت در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی [ بدون احتساب سنواتِ سربازی ] ، حداکثر سی سال ( ۳۰ ) برای مدرک فوق دیپلم ، حداکثر سی و پنج ( ۳۵ ) سال برای مدارک تحصیلی لیسانس ، حداکثر چهل ( ۴۰ ) سال برای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و حداکثر چهل و پنج ( ۴۵ ) سال برای مدرک دکتری تعیین شود …

امید است که با عنایت الهی و پیگیریِ مسئولین محترم ، جلوی ظلمی که به جوانانِ فارغ التّحصیلِ جویای کار و متولّد دهه شصت میشود ، گرفته شده و حقّ شرکت در آزمونها یا مصاحبه های استخدامی به فارغ التّحصیلانِ متولّدِ دهه ی شصت نیز داده شود …

ضمناً به عنوان نمونه ، اسامی و امضای تعدادی از قشر بسیار عظیم فارغ التّحصیلان متولّد دهه ی شصت در سراسر ایران که خواستار جلوگیری از این ظلم آشکار هستند ، تقدیم مسئولینِ مربوطه ، شده است …

پیشاپیش از حُسن توجّه و مساعدتِ مسئولین محترم ، نهایت تشکّر و سپاسگزاری را داریم .

با تشکّر فراوان
جمعی از فارغ التّحصیلانِ جویای کار و متولّد دهه شصت

 

بحران بیکاری فارغ التحصیلان دهه ی شصت

بحران بیکاری فارغ التحصیلان دهه ی شصت

برچسب ها:
بحران بیکاری بحران بیکاری فارغ التحصیلان دهه ی شصت بیکاری دهه شصت دهه شصت
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

  • متقاضی

    بسمه تعالی در حالیکه از سال 91 تا 98 هیچ آزمونی توسط مس برگزار نشده ! و حتّی آزمون سال 98 به تعداد 1/3 سال 91 نیرو جذب شده ! در حالیکه آزمون رسمی استخدامی دستگاههای اجرایی کشور همواره سقف سنی آزمون را برای لیسانس 35 سال تعیین میکند " و در آزمون قبلیِ مس سال 98 ، این مسئله مهم لحاظ شد و سقف سنی را برای لیسانس 35 سال گذاشتند " ولی شاهدیم که با آمدن آقای احمدیان ( مدیر جدید منابع انسانی شرکت ملی مس ) ، در آزمون جدید مس که آگهی اش در سایت کارآسا درج شده است ، سقف سنی مجاز ثبت نام برای لیسانس ، 35 سال تعیین نشده و ظلم بزرگی در حق فارغ التّحصیلانِ دهه شصتی که اوج جمعیتِ کشور هستند " ، شده است ... خواهشاً رسیدگی کنید و متن آگهی آزمون را اصلاح فرمایید .

    امیر حسین

    بسیار لازم است که در تمام آزمونها این افزایش سقف سنی رو لحاظ کنند . تقصیر نسل جوان چیست که اشتغال زایی در کشور صورت نگرفته !!

    سعید

    خواهشاً به فکر فارغ التحصیلان دهه شصتی باشید ...

    فریادرسی هست !؟!

    این طرح عالیه ... و واقعاً مشکل بسیاری از جوانهاست . این حداقل کاریه که میشه برای جوانی که عمرشو گذاشته درس خوانده انجام داد . عاجزانه از مسئولین میخواهیم که این طرح را عملی کنند ...

    عادل

    واقعاً این شرط سنی یک معظل و مشکل بزرگ برای دهه شصتی هست ... تا زمانی که استخدام نبود مشکل سنی نداشتیم الان که استخدام هست مشکل سنی داریم ... چرا هیچکس پاسخگو نیست ! ؟

    صادق احمدی

    نسل سوخته

    صادق احمدی

    نسل سوخنه

    ناظر

    https://my.farsnews.com/c/2982 دعوت برای حمایت از کمپین مشکل بیکاری فارغ التحصیلان دهه 60 را حل کنید خواهشاً به هر طریقی میتوانید لینک آدرس فوق رو منتشر فرمایید چه در فضای مجازی و چه در جامعه ... در تمامی کانالها ، گروه ها ، سایتها ، اینستاگرام و .... منتشر فرمایید ... باید تعداد حامیانِ از این طرح رو افزایش بدهیم ... یعنی همه در صفحه ی مربوط به این سوژه ، گزینه ی « حمایت میکنم » رو فشار بدهند ... https://my.farsnews.com/c/2982

    رامین

    واقعا امیدوارم مسئولین این قانون رو تغییر بدن. برای متولدین دهه ۶۰ خیلی شرایط شغلی سخت شده

    کارجو

    در سالیانِ اخیر مگه مسئولین در زمینه اشتغال چه اقدام قابل توجهی کرده اند که به بهانه ی بالا بودنِ سن ، دیگه اجازه ی ثبت نام در آزمونها به فارغ التّحصیلان دهه شصتی نمیدهند ... !!!؟!

    مهدی

    با سلام. این طرح عالیه، واقعا مشکل اکثر جوون هاست.حالا که اشتغال زایی و استخدامی و کلا کاری نیست توی کشور مون ، این حداقل کاری که میشه برای جوانی که عمرشو گذاشته درس خوانده و الان برای اینکه یک سال یا بیشتر سنش بالا رفته نتونه کار داشته باشه انجام داد.ما از این طرح حمایت می کنیم و عاجزانه از مسئولین خواهشمندیم که این موضوع را عملی کنند.یا حق

    میثم

    واقعا دهه شصتیا نسل سوخته هستند. امیدواریم مسئولین کاری انجام بدن .
اخبار ویژه
اخبار رفسنجان