پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

ادامه سوء مدیریت فرهنگی در دانشگاه ولی عصر(عج)/ تناقض گفتار با عمل مسئولان + فیلم

 همواره یکی از موضوعاتی که پایگاه خبری خانه خشتی حسایت خاصی بر روی آن داشته است مسائل دانشگاه های شهرستان و علی الخصوص اتفاقات فرهنگی و سیاسی آنها بوده است و برخلاف فضا سازی و شعار مسئولان همواره مورد تهاجم قرار گرفته ایم. در اندیشه بزرگان این نظام آمده است که اگر دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح می شود همواره دانشگاه را مبدأ تحولات دانسته اند. دانشگاهی مورد نظر است که آمیخته با فرهنگ اسلامی ایرانی بوده و همواره خود مدافع ارزشها و حدود باشد. در این باره بسیار می توان صحبت نمود. و اما مسئله ای که بسیار در سطح دانشگاه ها مهم است مقوله فرهنگ می باشد. این انتظار می رود که مسئولان تصمیم گیرنده هم درک درستی از مسائل فرهنگی داشته باشند و هم شهامت در تصمیم گیری. متأسفانه مسئله فرهنگ بسیار دست خوش سیاست بازی ها شده است تا جایی که شاهدیم بعضی گروه های سیاسی  فرهنگ  را بازیچه سیاست بازی های خود و ابزاری برای رسیدن به اهداف خود کرده اند و تلاش کرده اند با رواج فرهنگ نا درست مردم را از دغدغه ها اصلی خود به دور نگه دارند.

– در ادامه برای روشن تر شدن موضوع  صحبت های رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای مرور می کنیم:

اینکه ما بیاییم دانشجوها را به خیال خودمان برای نشاط بخشیدن به محیط دانشجویی، به اردوی مختلط ببریم یا کنسرت موسیقی در دانشگاه تشکیل بدهیم، جزو غلط‌ترین کارها است. برای تحرّک دانشجویی و تلاش دانشجویی و نشاط دانشجویی، راه‌های دیگری وجود دارد؛ آنها را به گناه نباید کشاند، آنها را به سمت شکستن پرده‌های تقوا -که خوشبختانه جوان متدیّن امروزی بر حفظ آن اصرار دارد- نباید کشاند؛ آنها را به سمت بهشت باید برد، نه به سمت دوزخ. بله، این کارها در دانشگاه‌ها اصلاً وجهی ندارد. امروز نبایست اجازه این کارها داده بشود؛ اینها خلاف آزادی‌خواهی نیست، انجام این کارها نشانه‌ی میل به آزادی و آزادی‌خواهی نیست. اینها همان چیزهایی است که دشمنان جامعه‌ی ایرانی و جامعه‌ی مسلمان و تمدّن اسلامی و دشمنان خصوص دانشجوی ایرانی، دنبال میکنند برای اینکه نگذارند از بین اینها شهریاری‌ها درست بشوند، از بین اینها دکتر چمران‌ها درست بشوند؛ آنها با طهارت زندگی کردند، با تقوا زندگی کردند. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰

در جای دیگر ایشان فرمودند:

عزیزان من! فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است. چرا؟ چون فرهنگ، به معنای هوایی است که ما تنفّس میکنیم؛ شما ناچار هوا را تنفّس میکنید، چه بخواهید، چه نخواهید؛ اگر این هوا تمیز باشد، آثاری دارد در بدن شما؛ اگر این هوا کثیف باشد، آثار دیگری دارد. فرهنگ یک کشور مثل هوا است؛ اگر درست باشد، آثاری دارد. فرهنگ یعنی باورهای مردم، ایمان مردم، عادات مردم، آن چیزهایی که مردم در زندگی روزمره با آن سر و کار دائمی دارند و الهام‌بخش مردم در حرکات و اعمال آنها است؛ فرهنگ این است؛ این پس خیلی اهمّیّت دارد. ۱۳۹۳/۰۱/۰۱

– در نظر داشته باشید در یک جنگ تمام عیار قرار گرفته اید و دارای یک مرکز مجهز کنترل و فرماندهی جنگ باشید. قرار است در آنجا مستقر شوید. قبل از رسیدن شما دشمن موفق می شود هوای آن مرکز را آلوده کند! چه اتفاقی رخ می دهد؟ ممکن از آن مرکز کارکرد خود را از دست دهد، کارکرد مورد نظر نداشته باشید و یا اصلا جبهه خودی را مورد هدف قرار دهد.

بایستی همواره در جای جای دانشگاه شاهد جاری بودن فرهنگ اسلامی ایرانی باشیم. در کلاس درس، آزمایشگاه، برنامه های مختلف و… . این از الزامات یک دانشگاه اسلامی است. خوب با مقدمه ای که ذکر شد بسیار مشخص است که خطوط قرمز برنامه های فرهنگی به چه معنا است. پیش پا افتاده ترین کار در بحث برنامه های فرهنگی برگزاری جشن هایی با مورد توجه قرار دادن هیجانات جوانی و درست برعکس آنچه که باید اتفاق بیافتد. هیچ کس مخالف نشاط نیست و اما جای تأسف دارد که به اسم نشاط برنامه های تقلبی را به نسل جوان دانشگاهی ارائه شود. برنامه هایی ارائه می شود که هر کسی قابلیت اجرای آن را دارد و نیاز نیست پسوند فرهنگی و کارشناس را یدک کشد.

– یکی از مسائلی که همواره مورد تاکید قرار گرفته بحث موسیقی در دانشگاه و عدم ترویج آن است. عدم ترویج موسیقی خود تعریفی دارد. متآسفانه ما شاهد آن هستیم که بعد از اعلام موضع در باب کنسرت های موسیقی یا اساسا این برنامه نام خود را تغییر داده است و برگزار می شود و یا در قالبی دیگر. باید به این نکته توجه داشت که کنسرت موسیقی خود بخشی از پروژه ترویج موسیقی است و نه همه آن. تفاوتی نمی کند برگزار کنند که باشد. خواه انجمن، خواه جامعه و یا بسیج. آقایان شما یا خودتان را به خواب زده اید و یا اینکه دیگران را قصد پاک کردن صورت مسئله را دارید و شاید بیش از این از دستتان بر نمی آید. البته با ذکر این مسائل به ذهن انسان کم اطلاع و نادان و یا مغالطه می رسد که شما برخورد حذفی به موسیقی در دانشگاه دارید. خیر، بایستی با دقت نظر و با رعایت اصول و عدم زیاده روی و افراط موسیقی انتخاب شود و پخش. استفاده از موسیقی آدابی دارد، کمی توان و اطلاعالت خود را افزایش دهید. در ادامه کلیپ هایی را مشاهده می کنید که با فرهنگ اسلامی ایرانی ما هیچ همخوانی ندارد. اینکه در یک برنامه فرهنگی دانشگاه عروسکی بر روی صحنه برقصد با چه چیز همخوانی دارد؟

 

– دکتر دهقان رییس دانشگاه ولی عصر(عج) در گفت و گو با مهراور بیان نمودند که هر چه در بخش جوانان فعالیت انجام شود کم است زیرا تهاجمات فرهنگی جوانان را نشانه گرفته است. جناب رئیس رقص عروسک بر روی صحنه، استفاده از موسیقی های نا مناسب برای جمع دانشجویی خود بخشی از تهاجم فرهنگی است. این تناقض از گفتار تا عمل شما مشاهده می شود.

در جایی که دیگر شما بیان می کنید که اگر معیار جناحی در جابجایی ها مدنظر قرار داده شود خیانت است و مشاهده می شود که اتفاقا اولین تغییر شما در بین معاونین، معاون  فرهنگی و اتفاقا دلیل آن هم همین جناح و جناح بازی ها و نتیجه آن این می شود که مشاهده می شود. معاون فرهنگی به گفته اکثر متخصصین فرهنگی بی غرض شهرستان مناسب ترین فرد برای آن پست بود. و یا در حراست.

هفته نامه مهرآور رفسنجان-گفت و گو با رئیس دانشگاه ولیعصر

مصاحبه رئیس دانشگاه ولیعصر رفسنجان با گاهنامه رصد

– جناب آقای فصیحی هرندی در موضع گیری روشن عرض کردن که دنبال برگزاری کنسرت نبوده ایم و نیستیم و ضرورتی هم ندارد. بزرگوار بهتر است بدانیم که با عوض کردن نام برنامه، و یا اینکه ترویج به سبکی دیگر و استفاده از موسیقی و برنامه های نمایشی نا مناسب موضوع عوض نمی شود. تناقضی آشکار دیده می شود. همانگونه که ذکر شد، موسیقی بخشی از پروژه غربی ترویج موسیقی در دانشگاه هست.

ایشان در جای دیگر فرمودند که نباید از نقد نشریات ترسید. اما در تناقضی آشکار شاهد این هستیم که تهدید می کنند که اجازه ورود خبرنگار خانه خشتی را به دانشگاه نمی دهیم و در برنامه بعد شاهد این هستیم که از ورود خبرنگار جلوگیری می شود. حال سوال اینجاست که با این عمل مسئله حل می شود؟

البته از ایشان به عنوان یک اصلاح طلب و یا نزدیک به این جریان کمال تشکر را داریم که عرض کردند  بعد از انتخابات ۸۸ عده ای کلمه تقلب را به کار بردند که غلط بود. (منبع: رصد شماره ۷)

مصاحبه معاون فرهنگی دانشگاه ولیعصر با گاهنامه رصد

وقتی چنین تناقضات آشکاری دیده می شود به نظر می رسد یا گوینده توان مدیریت ندارد، و یا اینکه به عمداً به رفتار دوگانه دست می زند و شاید تصمیمات در جای دیگری گرفته شده و دیکته می شوند.

– در دانشگاه ها شورایی وجود دارد به نام شورای فرهنگی که خود وظیفه سیاست گذاری، تصویب و نظارت برنامه های فرهنگی دانشگاه را دارد. آقایان دکتر آنجا نشسته اند و بصورت کارشناسانه و تخصصی بررسی می کنند و حال چگونه از دل این بررسی ها اینچنین برنامه های بیرون می آید؟

-شاید این موضوع مطرح شما که برنامه های مذهبی هم در دانشگاه برگزار می شود که برگزار می شود. همانگونه که مشاهده کردید پایگاه خانه خشتی همواره در حد توان انعکاس داده و در آخرین برنامه که به نام مدافعان حرم بود قصد حضور داشت که با ممانعت مسئولین این دانشگاه رو به رو شد. پاسخ این است که اولا جای تشکر دارد، دوماً بفرمایید که کدام برنامه ایده خود مسئولین دانشگاه بوده است(!!!)، و سوماً اگر دانشگاهی که نام منجی عالم بشریت را یدک می کشد و در شهر مذهبی رفسنجان قرار گرفته است چنین برنامه هایی نباشد که بسیار جای تأسف دارد و اما آنجا که بزنگاه هست مسئولین باید خود را نشان دهند که در کلیپ ها مشاهده می شود وگرنه که یادواره شهدا، جلسات سخنرانی مذهبی که خود انجام می شوند. یعنی یک مدیر و کارشناس فرهنگی مهارت، توان و اعتقاد خود را اینگونه وقت ها نشان می دهد. اینکه ما بنشنیم و اساسا بله بگوییم به آن مدیریت فرهنگی نمی گویند. حوزه فرهنگی حوزه حساس و تاثیر گذاری می باشد. ممکن است شما ده برنامه برگزار کنید و اما با یک برنامه و یا حتی آیتم هر ده برنامه را بر باد بدهی و البته اینکه هر برنامه بایستی جزئی از برنامه ریزی فرهنگی و مهندسی فرهنگی باشد.

– و اما طیف مذهبی آن دانشگاه به نظر می رسد در سطحی در انفعال قرار دارند. نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه باید گزارشی بدهد که چه اقداماتی در عدم تکرار یکسری از برنامه ها انجام داده است. بسیج اساتید، رییس قبلی این دانشگاه، معاون فرهنگی سابق و… . با توجه به امکانات و قوانین بنظر می رسد رییس و معاون فرهنگی سابق می توانند موضعی شفاف تر و عملکردی انقلابی تر داشته باشند و شاید فشارهایی از سوی مسئولین وجود دارد و اجازه این کار داده نمی شود. بهتر است اقداماتی انجام شود که شاهد این برنامه ها نباشیم و نه اینکه بعد از آن سوار بر جو شویم و نقی بزنیم.

– تأکید می شود که به دنبال حذف موسیقی نیستیم و اعتقاد داریم استفاده موسیقی در دانشگاه آدابی دارد.

– متآسفانه بعضی وقتی مدیریت فرهنگی و مهندسی فرهنگی این کار بسیار دقیق به افراد سیاسی سپرده می شود و با اداره تامین مالی برنامه ها اشتباه گرفته می شوند. دقت شود بحث تنها موسیقی نیست. و یا همه بحث موسیقی نیست. بحث اصلی ما مدیریت فرهنگ ظرایف و شاخصه های مشخصی است که باید در نظر گرفته شود و یکجا ممکن است خود را در جشن و موسیقی نشان دهد و یک جا در یادواره شهدا.

– تقاضای انتشار فیلم یکسری جشن ها را داریم. قاعدتا در دانشگاه آثار فاخری تولید می شود که می تواند برای جامعه الگویی باشد.

– قابل توجه مخاطبین گرامی، بارها و بعد از هر مطلب از مسئولین این دانشگاه توضیح خواستیم و پیشنهاد دادیم جوابیه بدهند و بدون کم و کاست انتشار می دهیم و زیر بار این موضوع نرفتند متأسفانه و باز هم درخواست می کنیم جوابیه بدهند. اباعی نداریم که اگر اشتباه کرده باشیم اعتراف به اشتباه خود کنیم.

خروج از نسخه موبایل