یادداشت/

حمله به منتقدین برای دولت تدبیر و اعتدال منفعتی دارد؟!

  • شناسه خبر: 80822
حمله به منتقدین برای دولت تدبیر و اعتدال منفعتی دارد؟!

هنگامی که رئیس جمهور علیه منتقدین صحبت می کند و بلافاصله از آزادی رسانه ها سخن می گوید، خواه یا ناخواه یک پارادوکس و تعارض گفتاری به وجود می آید.

خانه » آخرین اخبار » حمله به منتقدین برای دولت تدبیر و اعتدال منفعتی دارد؟!

به گزارش “خانه خشتی“، انسان هر سخنرانی و هر حرفی را که می خواهد بر زبان آرد کار عاقلانه و منطقی آن است که جوانب آن را ابتدا بسنجد، سبک و سنگین کند بعد بر زبان بیاورد و متوجه باشد بر اساس این حرف هایی که می زند قطعاً سودی عاید وی می شود؛ ولی اگر این حرف برایش گران تمام شود باید تاکتیک و منش رفتاری خود را سریع تغییر دهد و اصل اساسی سیاست اسلامی را فراموش نکند؛ یعنی منفعت را ببیند و با نگاه به اسلام به سمت آن حرکت کند تا هم به دنیایش برسد و هم آخرتش.

با نگاه به حق بر آنیم که سخنان حسن روحانی در نمایشگاه مطبوعات را بررسی کنیم و ببینیم این سخنان چقدر برای دولت تدبیر و اعتدال منفعت دارد؟
۱- هنگامی که رئیس جمهور علیه منتقدین صحبت می کند و بلافاصله از آزادی رسانه ها سخن می گوید، خواه یا ناخواه یک پارادوکس و تعارض گفتاری به وجود می آید، قوز بالاتر این است که دولت به روزنامه های همسو میلیون ها تومان یارانه می دهد و به روزنامه های منتقد هم از دادن یک ریال دریغ می کند؛ مثلا به اعتماد ۲۵۰ میلیون تومان یارانه می دهد به کیهان هم صفر ریال، آیا این حرکت دولت به نوعی آزادی مطبوعات را کمرنگ نمی کند؟ بعضی ها را در منگنه و فشار قرار نمی دهد؟ چنین حرکاتی فقط تعارضات گفتاری رئیس جمهور مبنی بر آزادگی عمل رسانه ها را برجسته تر می کند، از طرفی عدم حضور طیف اصلی منتقدین در نمایشگاه نمره قبولی به عملکرد دولت در حوزه آزادی مطبوعات نمی دهد و اینکه حسن روحانی همه منتقدین خود را، هر کسی که نقدی به دولت داشته باشد دروغگو و یا ضد انقلاب به نوعی معرفی نماید، این هم موضوعی است که برای جامعه قابل قبول نمی باشد.
۲- رئیس جمهور با حمله به منتقدین، خواه یا ناخواه به تریبونی تبلیغی برای منتقدین مبدل می شود، چرا که پس از هر بار سخنرانی و حمله ایشان به منتقدین طیفی از جامعه قطعاً از خود می پرسند منقدین کدام رسانه ها را دارند؟ مگر چه می نویسند؟ و همین موضوع برای عده ای باب آشنایی را باز می کند بدین ترتیب عده ای با نظرات و گفته های منتقدین آشنا می شوند که چنین حرکتی پس خوراند یا فیدبک آن چیزی که دولت می خواهد قطعاً نخواهد بود.
۳- لحن عصبانی رئیس جمهور نسبت به منتقدین و توقیف برخی از روزنامه های منتقد این پیام را به منتقدین منتقل می کند که تمامی چیزهایی که می گویند و می نویسند به رئیس جمهور مخابره می شود و نسبت به حرف ها و مطالب آن ها، رئیس جمهور بی اعتنا نیست؛ همین امر قطعاً باعث مصمم شدن منتقدین در نظرات و گفته هایشان خواهد شد، در گذشته خبرنگاری از رئیس جمهور سابق پرسید که کیهان به شما نقد دارد؟ با لبخند جواب داد، کسی که کیهان نمی خواند، این حرف از لحاظ روحی – روانی می تواند این پیام را به تحریریه کیهان منتقل کند که نکند واقعاً رئیس جمهور اهمیتی به نوشته های ما نمی دهد و اصلا مطالب ما به گوش وی نمی رسد و این گونه شک و تردید در تحریریه کیهان بوجود می آید، رئیس جمهور فعلی با درس گرفتن از این کار رئیس جمهور سابق می تواند فضای روانی مثبتی را قطعاً عاید دولتش کند.
۴- دکتر روحانی در بخشی از سخنانش با هجمه علیه دستگاه قضا قصد محکوم کردن رسانه های منتقد را داشت که این رفتار وی، با واکنش سخت رئیس دستگاه قضا روبرو شد، اگر یکی از نقاط قوت دولت فعلی بر خلاف دولت قبلی تعامل خوب با دو قوای دیگر به شمار می رفت، با سخنان دکتر روحانی به تبع این نقطه مثبت نیز پاک شد، رئیس دستگاه قضا که در هفته های گذشته به برخی از منتقدین برجام خرده می گرفت درست پس از سخنان رئیس جمهور برای اولین بار به جمع منتقدین برجام پیوست و گفت که برجام آنچنان هم که دیگران می گویند باعث افتخار نیست.

از دیگر پیامد های سخنان تامل برانگیز و هجومی دکتر روحانی نیز شاید بتوان گفت که باعث شد آن دسته از مسئولان غیردولتی و نخبگان سیاسی که نسبت به برجام واضح حرف نمی زدند از این لاک خارج شوند و با توجه به تأثیر سخنان این افراد بر محدوده ای از جامعه و طرفدارانشان، قطعا ورق به ضرر حسن روحانی برگ خواهد خورد.
۵- سخنان دکتر روحانی علیه منتقدین و دستگاه قضا تا حدودی اختلافات بین جبهه های مختلف منتقد را کمرنگ خواهد کرد و باعث اتحاد و وحدت و اجماع بیشتر بین تمامی منتقدین حسن روحانی خواهد شد.
۶- پس از سخنان دکتر روحانی، رسانه های معاند ماهواره ای که جدیداً فاسد هم شده اند یا بوده اند تا چند روز پس از آن انواع تحلیل ها را نصیب کشور نمودند؛ پس اگر بگوییم حرف های حسن روحانی به نوعی آب را به آسیاب دشمن ریخته آیا بیراه گفته ایم؟ و اگر منتقدین بگویند حسن روحانی به تمامی منتقدین حمله ور شد ولی علیه جاسوسان و نفوذی هایی که علیه آرمان های امام وانقلاب دست به خنجر برده اند چیزی بر زبان نراند دریغ از یک کلمه، مگر منتقدین بیشتر دلسوز انقلابند یا نفوذی های دو رگه لبنانی – آمریکایی، اگر بگویند بیراهه نگفته اند.
با توجه به موضوعات گفته شده در بالا، اگر دکتر روحانی کمی با منتقدین خود با سعه صدر رفتار نماید و منتقدین دلسوز را از تخریبی ها جدا سازد و بنای مماشات را بجای هجوم برپا کند شاید این استاد جنگ روانی البته به قول خودش از سخنان آینده اش نتیجه و منفعت بیشتری بدست آورد.
یادداشت از: احد امینی

برچسب ها:
احد امینی خانه خشتی دولت رفسنجان روحانی منتقدین
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان