پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

موسس باشگاه سپاهان یک رفسنجانی است

به گزارش “خانه خشتی“، وارد بهشت زهرای رفسنجان که می شوی و نگاهی به سنگ قبرهای سمت شرق آن می اندازی بر روی یکی از قبور که بسیار هم ساده است نامی به چشم می خورد که روزگاری نه چندان دور در ورزش کشور حرفهای زیادی برای گفتن داشت، شخصیتی که به مسائل فرهنگی و اخلاقی بیش از هر چیز دیگر اهمیت می داد و بر علم و تحصیل تاکید و توجه فراوان داشت.او کسی بود که اصفهانی ها به احترامش کلاه از سر بر می دارند و نامش را با تاریخ خود گره زده اند، اما در رفسنجان و در زادگاهش بسیار مظلوم و غریب واقع شده است، بله صحبت از زنده یاد محمود حریری است، دوشنبه شب گزارشی از برنامه تلویزیونی نود پخش شد که بسیاری را در استان کرمان و خصوصا شهر رفسنجان مات و مبهوت کرد! کسی باورش نمی شد که موسس باشگاه مطرح سپاهان اصفهان یک رفسنجانی باشد.مرحوم محمود حریری در بهمن ماه سال ۱۳۰۹ در شهر رفسنجان به دنیا آمد، وی در همان دوران کودکی به اصفهان مهاجرت نمود و به دلیل علاقه فراوان به ورزش خیلی زود نام خود را بر سر زبانها انداخت، قهرمانی در مسابقات شیرجه کشور و بعد از آن حضور در مستطیل سبز و عضویت در تیم مطرح شاهین تهران(پرسپولیس سابق) او را بیش از هر زمانی مطرح ساخت.

هافبک آن روزهای تیم فوتبال شاهین تهران در سال ۱۳۳۲ باشگاه شاهین اصفهان را با الگوبرداری از تیمش تأسیس کرد. وی پس از تشکیل باشگاه شاهین اصفهان که بعد از مدتی به سپاهان تغییر نام داد، مدام بین شهرهای اصفهان و تهران در رفت و آمد بود تا با وسواس خاصی این تیم را به قدرت اول فوتبال اصفهان و کشور تبدیل کند.

مرحوم حریری فارغ‌التحصیل دانشسرای تربیت بدنی بود و مدتی نیز به عنوان دبیر ورزش فعالیت می کرد. او سابقه بازی در تیم ملی فوتبال ایران را نیز در کارنامه دارد..نکته جالب توجه دیگر اینکه مرحوم حریری برادر خانم بهرام افشارزاده سرپرست باشگاه استقلال تهران است.مرحوم حریری به دلیل علاقه زیادی که به باشگاه شاهین داشت، نام تنها فرزند پسر خود را نیز که هم اکنون ریاست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان رفسنجان را برعهده دارد شاهین نام نهاد. مرحوم محمود حریری از سال ۱۳۳۲ تا سال ۱۳۶۱ نزدیک به سی سال، مدیریت باشگاه سپاهان را بر عهده داشت و صاحب امتیاز این باشگاه محسوب می شد. مرحوم حریری همچنین بین سال‌های ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶ معاون اداره کل تربیت بدنی اصفهان نیز بوده است. او مدتی را نیز به عنوان سرپرست در کنار تیم ملی فوتبال ایران فعالیت کرده است. وی در سال ۱۳۶۱ به دلیل بیماری همسرش مجبور به ترک اصفهان و رهسپار زادگاه خود رفسنجان شد و امتیاز باشگاه سپاهان را به مسعود تابش قائم مقام فعلی این باشگاه واگذار کرد.

مرحوم حریری در خرداد ماه سال ۱۳۷۴ در رفسنجان جان به جان آفرین تسلیم کرد و در بهشت زهرای این شهر به خاک سپرده شد.امیدواریم مسئولین ورزش استان و شهر رفسنجان با حضور بر آرامگاه مرحوم حریری یاد و خاطره وی را گرامی دارند و با ساخت یادمانی فراموش نشدنی و در شان نام و شخصیت وی، او را برای همیشه در تاریخ رفسنجان و کرمان ماندگار نمایند تا این شخصیت پر افتخار رفسنجانی بیش از این در زادگاه خود مظلوم واقع نشود.

یادداشت: علی رمضانی سربندی

خروج از نسخه موبایل