پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

چرا باید رانت های مرکز استان از صنایع ملی مس ایران باشد؟/ بهره مندی رفسنجانی ها از مس کمتر از سایرین است و ما به همین مسئله معترضیم/ اخذ وام عملاً شرکت را دچار بحران مالی می کند

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار “خانه خشتی”، به بیان وضعیت شرکت مس سرچشمه پرداخت و به وجود تخلفات و ایراداتی در گذشته آن اشاره کرد و گفت: بحث تغییر و تفحص مس توسط من، آقای پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور و نماینده آذربایجان کلید خورد و مصوب شد و اکنون در حال انجام است.

حسین آذین با بیان اینکه ایرادات این شرکت در حال احصاء است و به زودی از صحن قرائت شده و در اختیار مردم قرار می گیرد، اظهار داشت: شرکت مس سرچشمه در بحث قراردادها و پروزه ها که مربوط به دو فوریت قبل است، دارای اشکالاتی می باشد.

اخذ وام عملاً شرکت را دچار بحران مالی می کند

وی اخذ وام برای پرداخت حقوق کارکنان را موجب ورشکستگی شرکت عنوان کرد و افزود: آقای پورابراهیمی معتقد است مدیریت فعلی با اخذ وام عملاً شرکت را دچار بحران مالی می کند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در ادامه از ذخیره مس توسط مدیر عامل جدید خبر داد و گفت: مدیر عامل وقت معتقد است مس در سال گذشته هر تن ۷۶۰۰ دلار ارزش داشت، در حالی که الان به ۵۴۰۰ دلار در هر تن کاهش یافته است و ذخیره مس نیز به منظور برگشت قیمت انجام گرفته است.

آذین لزوم مباحث کارشناسی در این خصوص را ضروری عنوان کرد و گفت: شاید هیچ عقل سلیمی نپذیرد برای پرداخت هزینه های جاری به وام متوسل شوید و محصول را نگه دارید تا قیمت افزایش یابد.

وی هم چنین به وجود اختلاف سلیقه هایی در اداره شرکت اشاره کرد و گفت: مقرر گردید جلسه ای با حضور مجمع نمایندگان و مسئولین صنایع ملی مس ایران تعیین و در آن دغدغه ها عنوان شود تا نمایندگان به عنوان صدای مردم و حامیان حقوق مردم طیق وظیفه نظارتی خود دقت کنند تا آسیبی به بیت المال وارد نشود.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با اشاره به اینکه اگر پیگیری های قبلی قوی تر انجام می شد، بسیاری از مشکلات کنونی وجود نداشت، گفت: میزان افراد بومی مشغول بکار در صنایع مس ایران ۲۲ درصد است، در حالی که عمده مس در منطقه ماست و جای سوال دارد که پروژه های بیشتری می توانست در این منطقه ایجاد شود.

چرا باید رانت های مرکز استان از صنایع ملی مس ایران باشد؟

آذین با طرح این سوال که چرا باید رانت های مرکز استان از صنایع ملی مس ایران باشد، بیان کرد: فکر اقتصادی این است که به جای راه اندازی صنایع پایین دستی در کرمان، به فکر ایجاد کار در رفسنجان باشیم.

وی در ادامه اظهار داشت: من مقابل استاندار هم بحث کردم که مگر گل گهر سیرجان که پروژه های زیادی دارد به استان سهمی اختصاص می دهد که مس رفسنجان باید سالیانه حدود ۱۷ میلیارد تومان پول برای ورزش استان هزینه کند؟

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با بیان اینکه باشگاه های ورزشی استان باید به بخش خصوصی واگذار شوند تا پول آن صرف شهرک های اطراف مس گردد، گفت: این هزینه بایستی در ورزش همگانی وارد شود تا همه از آن بهره مند گردند.

آذین در پاسخ به سوال خبرنگار “خانه خشتی”، در خصوص افزایش سهم آلایندگی شهرستان ، ابراز داشت: ابتدای نمایندگی پیگیری کردیم و درصد آلایندگی را افزایش دادیم و الان هم اعتراض وجود دارد که به همین جهت دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان با سایر دانشگاه های منطقه مأموریت یافتند آلایندگی را احصاء کنند تا میزان ضرر وارد شده به شهرستان های رفسنجان، شهربابک و سیرجان مشخص گردد.

عمده آلودگی شرکت مس متوجه رفسنجان است

وی با یادآوری گزارش آلایندگی قبلی، عمده آلودگی شرکت مس را متوجه رفسنجان دانست و گفت: باید از این نعمتی که در منطقه وجود دارد همه منتفع گردند؛ در حالی که بهره مندی رفسنجانی ها از مس از سایرین کمتر است و ما نیز به همین مسئله معترضیم.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم چنین ملی شدن صنایع مس را در کاهش قدرت ابتکار مردم منطقه مؤثر بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه شهرستان رفسنجان علاوه بر مس نعمت دیگری به نام پسته دارد، گفت: امسال حدود دو هزار میلیارد تومان از فروش محصول پسته عاید شهرستان شد که اگر نیمی از آن صرف سرمایه گذاری در شهرستان شود، نیاز ما به سایرین را حذف می کند.

آذین سرمایه گذاری را در خلق ثروت شهرستان دارای تأثیر دانست و گفت: با ورود عایدات پسته در سرمایه گذاری علاوه بر اینکه صاحب سرمایه منتفع خواهد شد، به اشتغالزایی منطقه نیز کمک می شود.

شرکت پسته نیازمند مدیری بی طرف است/ پسته سیاسی نیست

وی مدیریت کنونی شرکت پسته را ضعیف عنوان کرد و خواستار انتخاب مدیر کارآمد و بی طرف برای مدیریت این شرکت شد و گفت: پسته سیاسی نیست و مدیریت بی طرف با دنبال کردن بحث اقتصادی پسته می تواند اعتماد سابق را جلب کند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس مدیریت مناسب را موجب بازگشت مازاد پسته و ایجاد بسیاری از کارخانه های تولیدی دانست و گفت: آن زمان که هیچ کس در منطقه پول نداشت، سرمایه رفسنجانی ها به قدری بود که برای کمک به جبهه صرف می شد در حالی که الان برعکس شده و در خود رفسنجان هم پول نیست.

حسین آذین با ابراز نگرانی از حضور افاغنه در تجارت پسته، گفت: این نشانه ضعف ماست که اکنون عمده تاجران پسته افاغنه هستند؛ و باید برای ساماندهی آن چاره اندیشید.

خروج از نسخه موبایل