پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

جناب آقای رئیس! عرصه فرهنگ، عرصه چشمان باز است

بعد از اظهار نظر رئیس محترم دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان پیرامون برگزاری جشنواره موسیقی به میزبانی دانشگاه ولی عصر(عج) بر آن شدیم نکاتی را پیرامون این موضوع یادآور شویم.

یکی از شاخصه های اصلی استقلال کشورها مسئله فرهنگ است؛ در حالی که استکبار تمام قد در جبهه تهاجم نرم در مقابله با کشور ما وارد عرصه شده است و بزرگان و دلسوزان انقلاب همواره حساسیت ویژه ای بر روی مسائل فرهنگی داشته و دارند؛ بسیاری بر این عقیده اند که ریشه ی بسیاری از مشکلات کشور را بایستی در حوزه فرهنگ جست و جو کرد.

این مقدمه به آن معناست که مسئله فرهنگ از اهمیت بالایی برخوردار است و تاثیر ویژه ای بر سرنوشت کشور دارد تا جایی که امسال نیز از سوی رهبر انقلاب به این عنوان، نامگذاری شده است و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نیز بر این باورند که اگر دانشگاه اصلاح شود، کشور اصلاح می شود.

همانگونه که اشاره شد، جامعه دانشگاهی در دل جامعه بزرگ تر قرار گرفته و تجمع گروه کثیری از آینده سازان کشور است و اتفاقاتش بر جامعه بزرگ تر تأثیر می گذارد و همواره حساسیت ویژه ای بر روی آن وجود دارد. هیچ کس دوست ندارد به دوران تلخ فرهنگی اصلاحات باز گردیم؛ اکنون ساختار فرهنگی دانشگاه ها و قوانین حاکم بر آن تغییر و تحول پیدا کرده است.

اظهار نظر رئیس محترم دانشگاه ولی عصر(عج) دارای نقدهایی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

نوع نگاه به فرهنگ توسط شخص اول یک دانشگاه تاثیر مستقیمی بر روند فرهنگی آن دانشگاه خواهد گذاشت؛ وی در مصاحبه با خبرنگار ما به سه نکته اشاره می کند: مسئله استعفای معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، برگزاری جشنواره موسیقی طبق ضوابط دانشگاه و مسئله حجاب در این جشنواره، که در این یادداشت به دو مورد آخر می پردازیم.

رییس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان در ادامه اذعان داشت: جشنواره موسیقی آوای کویر طبق ضوابط جشنواره موسیقی برگزار شده و هیچ گونه بی حجابی رخ نداده است.

طبق قوانین موجود، فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها بایستی دارای مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه باشند؛ نظر و جایگاه این شورا در حوزه فرهنگ از هیأت مدیره و هیأت رئیسه دانشگاه نیز بالاتر است.

حال این سوال پیش می آید آیا این جشنواره مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه ولی عصر(عج) را داشته است؟ طبق تحقیق خبرنگار خانه خشتی اینگونه نبوده است! و البته رئیس محترم خود بیان نمودند که مجوز ارشاد را داشته است و نه شورای فرهنگی دانشگاه.

شاید اینگونه پاسخ داده شود که برگزاری این برنامه توسط ارگان دیگری بوده و ارتباطی به دانشگاه ندارد؛ اما سوال دیگر این است که مکان برگزاری به عنوان قرنطینه در نظر گرفته می شود؟ آیا دانشگاهیان دانشگاه از آن برنامه استفاده نمی کنند؟ آیا برگزاری آن برنامه تأثیری بر محیط فرهنگی دانشگاه نمی گذارد؟

طبق بررسی های میدانی خبرنگار ما، اساتید، دانشجویان و ریاست دانشگاه در برنامه مذکور حضور داشته اند و به نظر می رسد برگزاری این برنامه به این شکل به دانشجویان آن دانشگاه می رساند که هر زمان موفق به اخذ مجوز از شورای فرهنگی دانشگاه نشدند، گروهی را در شهر واسطه قرار دهند و طبق ضوابط شخص ریاست، با پرداخت هزینه سالن، برنامه خود را برگزار نمایند.

بهتر بود ریاست محترم این دانشگاه نامی از ضوابط نمی آورد و اینگونه بیان می کرد که تشخیص بنده بر این بود که این گونه شود و ما هم طبق حافظه تاریخی خود و عملکردی که از دولت اعتدال دیدیم می پذیرفتیم.

نکته بعدی که ریاست دانشگاه به آن اشاره نمودند ندیدن هیچ گونه بد حجابی در مراسم بود؛ برادر بزرگوار! مرد اخلاق و ادب! جناب آقای دکتر! در خواست ما این است که لطفاً از نگاه خود حجاب را تعریف نمایید؟! اگر تعریف شما آنگونه باشد که اینگونه خروجی دهد و اینطور اظهار نظر بفرمایید، بایستی فاتحه فرهنگ و حجاب را یک جا در دانشگاهی که شما مسئول آن هستید خواند!

بهتر بود به جای این اظهار نظر چکشی عرض می نمودید: “اتفاقاتی افتاده و حال اینکه شایسته جامعه فرهنگی و محیط دانشگاه نیست و اقدام نا پسندی بوده و …” و البته همه می دانند بد حجابی خود از مظاهر بی فرهنگی است.

(به دلایلی(!) تصمیم تیم خبری ما بر آن شد که تصاویر برنامه را منتشر نکنیم!)

دانشگاه ولی عصر(عج) بعد از دانشگاه شهید باهنر بزرگترین دانشگاه استان است و نمی توان زحمات و خون دل هایی که مدیران این دانشگاه کشیده و خورده اند را نادیده گرفت و البته آن زحمات نیز توجیهی برای کوتاهی در حوزه مسائل فرهنگی نمی باشد.

انتظار همگان این است که عملکرد مدیران این دانشگاه شایسته نام دانشگاه باشد.

جناب آقای دکتر دهقان! مدیران محترم دانشگاه های سطح شهرستان! عرصه فرهنگ، عرصه چشمان باز است؛ انتظار می رود رئیس دانشگاه خوب ببیند، انکار نکند و طبق قوانین و مقررات کشور عمل نماید و بداند که دانشجویان امانتی به دست دانشگاه هستند؛ بهتر است ظرافت بیشتر در حوزه فرهنگ به خرج دهید و از مشاوران فرهنگی استفاده نمایید.

البته اگر ایشان اینگونه اظهار نظر نمی فرمود و چشمان خود را بر روی یکسری از واقعیت ها نمی بست، ما نیز تصمیم به انتشار چنین یادداشتی نداشتیم.

از همین تریبون از جناب  حجت الاسلام و المسلمین علی هاشمیان فرزند امام جمعه فقید رفسنجان کمال تشکر را داریم که در این دو سالی که از عمر دولت تدبیر و امید می گذرد در برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی و جشنواره موسیقی آوای کویر حضور می یابند و باعث دلگرمی می شوند.

در پایان ذکر چند نکته ضروری است:

– این یادداشت به بهانه اظهار نظر رئیس دانشگاه ولی عصر(عج) و با هدف توصیه ای به همه ی دانشگاه های شهرستان منتشر شده است.

– قصد بی احترامی به هیچ گروه فرهنگی، هنری را نداشته ایم.

– اصلا موضوع این نیست که چرا “موسیقی” بوده است؟ در هر اجتماع فرهنگی دیگری هم که اینگونه اظهار نظر می شد، این اتفاق می افتاد.

– از حجت الاسلام و المسلمین علی هاشمیان تقاضا داریم به عنوان مبلغ دینی و به احترام لباسی که بر تن دارند و بر اساس وظیفه دینی، در اینگونه برنامه ها که حاضر شده و مشاهده می کنند حجاب  مورد غفلت واقع می شود، از باب امر به معروف و نهی از منکر در این خصوص ، تذکراتی بدهند.

– قصد نداشتیم  مسئله را سیاسی جلوه دهیم و شخص یا گروه سیاسی خاصی را پشت این تصمیم معرفی نماییم.

– می دانیم انتقادات مطرح شده در دولت تدبیر و امید بیان شده است؛ دولتی که شعارش نقد پذیری و آزادی بیان و مطبوعات بوده است.

– طبق ضوابط و قوانین، آمادگی انتشار جوابیه دکتر دهقان را از همین رسانه داریم.

خروج از نسخه موبایل