پایگاه اطلاع رسانی خانه خشتی رفسنجان

غربالگری تیروئید نوزادان؛ کلید پیشگیری از عقب‌ماندگی ذهنی و نجات جان ۲۴ نوزاد رفسنجانی در سال گذشته

به گزارش خانه خشتی؛ مریم میر مطلبی به مناسبت روز جهانی تیروئید در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص اهمیت غربالگری نوزادان گفت: کم‌کاری تیروئید نوزادی (هیپوتیروئیدی) یکی از شایع‌ترین علل قابل پیشگیری عقب‌ماندگی ذهنی در سطح جهان است.

وی ادامه داد: در صورت عدم تشخیص و درمان به‌موقع در روزهای طلایی پس از تولد، این بیماری می‌تواند منجر به آسیب‌های جبران‌ناپذیر مغزی و کوتاهی قد در کودک شود.

آمار نگران‌کننده اما قابل مدیریت

وی ضمن اشاره به عملکرد سال ۱۴۰۴، اظهار داشت: در سال گذشته، از مجموع ۴۸۴۲ نوزاد مورد غربالگری در منطقه رفسنجان، ابتلای ۲۴ نوزاد به کم‌کاری تیروئید قطعی شد. این بدان معناست که اگر سیستم غربالگری فعال نبود، این ۲۴ نوزاد که اکنون با درمان به‌موقع در مسیر رشد طبیعی قرار دارند، با خطر جدی عقب‌ماندگی ذهنی و کوتاهی قد مواجه بودند.

فراخوانی برای والدین و رسانه‌ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ضمن دعوت از تمامی والدین برای جدی گرفتن انجام آزمایش غربالگری در ۳ تا ۵ روز اول تولد، از اصحاب رسانه درخواست کرد تا با آگاهی‌بخشی در این زمینه، یاری‌گر حوزه سلامت باشند.

وی افزود: خبرنگاران می‌توانند با انعکاس این واقعیت که “تنها یک آزمایش ساده در روزهای اول تولد، آینده یک کودک را تغییر می‌دهد، به ما در کاهش آمار ناهنجاری‌های قابل‌پیشگیری کمک کنند.

میرمطلبی در پایان تاکید کرد: شبکه بهداشت با تمام توان برای شناسایی و درمان به‌موقع این موارد در کنار خانواده‌هاست و غربالگری نوزادان را یک ضرورت غیرقابل‌چشم‌پوشی برای سلامت نسل آینده دانست.

انتهای پیام/

خروج از نسخه موبایل