سحری و افطار ماه رمضان چه بخوریم؟

  • شناسه خبر: 97373
سحری و افطار ماه رمضان چه بخوریم؟

بعد نیست روزه داران در ماه پر خیر و برکت رمضان در کنار برنامه ریزی برای اعمال عبادی به سلامتی جسم خود نیز اهمیت دهند.

خانه » آخرین اخبار » سحری و افطار ماه رمضان چه بخوریم؟

به گزارش خانه خشتی، ماه رمضان امسال هم از راه رسید ماه پر خیر و برکتی که بار دیگر نصیبمان شد، از همین ابتدا عزممان را جزم کرده ایم تا بهترین استفاده را از لحظه لحظه این ایام داشته باشیم.

بعد نیست روزه داران در این ماه عزیز در کنار برنامه ریزی برای اعمال عبادی به سلامتی جسم خود نیز اهمیت دهند.

در ادامه نکاتی در باب مصرف ماد غذایی گوناگون در وعده های سحری و افطاری و برخی بایدها و نباید ها مصرف آمده است:

سحری خود را هرگز با آب شروع نکنید مگر گرم مزاج ها (محرورین دموی و یا صفراوی) که حتی مقداری آب سرد هم برایشان اشتها آور است!!!

مصرف مواد شیرین هنگام سحر در “اولویت” است؛ اما به شرطی که قندها و شیرینی های طبیعی باشد! مثل: خرما، عسل، شکر سرخ و حلوای طبیعی ؛ رسول اعظم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:[ خرما چه خوش سحری است]

خوردن کله پاچه، آبگوشت، سیرابی ، گوشت، خورش های گوسفندی ، فیله و … در این ماه برای سحر مفید است؛ چرا که غذاهای چرب طبیعی از گرسنگی جلوگیری می کنند و در مقابل هرچه برنج کمتر بخورید؛ “بهتر” است!

به جای برنج، از نان سبوس دار بدون آرد غنی شده میل کنید!

کسانی که زیاد ضعف می کنند گاهی شربت عسل با زنجبیل بخورند و از مصرف سردی ها پرهیز نمایند

مصرف یک قاشق چایخوری نمک دریای مؤسسه احیای سلامت، در هنگام سحر برای کسانی که زیاد دچار ضعف و تشنگی می شوند بسیار مفید است!

هرگز در هنگام سحری، “ماهی” نخورید و کلاً گوشت های سرد را مصرف نکنید که عامل ضعف هستند.

از غذاهای شکم پرکن، حجیم و فیبری مانند: کاهو، میوه و آب میوه درسحری تناول نکنید بلکه از مرباهای پخته شده با شکرسرخ و‌یا عسل زنده؛ استفاده نمایید.

غذاهایی که هنگام سحر می خورید همگن باشند و اصلاً خوراک های «خام و پخته» را با هم میل نکنید

کسانی که مبتلا به “دیابت” هستند می توانند هر شیرینی فراوری شده با عسل یا توت را در سحر میل کنند! در مورد عسل هم باید گفت که مانند: مربا با عسل، کمپوت با عسل، شربت و حلوا با عسل و حتی فسنجان با عسل. و در مورد توت مانند: توت، شیره توت، حلوای توت و مربای توت.
خوردن خیلی از خوراکی ها “همراه هم” مضر است و همواره اطباء و حکماء این نوع خوراکی ها را منع می کرده اند و متأسفانه همچنان رعایت نمی شود از آن جمله: مصرف شیر با میوه، ماهی با ماست، ماست و گوشت و خربزه با عسل، انگور و کله پاچه، سرکه با حلیم، چای با هندوانه.

بعد از سحری خواب ممنوع است، قدما بعد از سحری بیدار بوده اند و فعالیت می نمودند؛ زیرا باید قبل از خواب مطمئن بود که غذای تناول شده از معده به روده گذر کرده باشد. به این دلیل که؛ معده انسان بر خلاف روده در موقع خواب رفتن از فعالیت باز می ایستد و غذای مانده در آن عفونت می کند یا می گندد و علت طعم بد دهان و یا آروغ بد بوی صبح گاهان همین امر است.

پیشنهاد می شود؛ غذایی که به راحتی می گذرد مصرف کنید مانند: حلوا ارده عسلی، ارده عسلی، نمک، آب سالم، نان سالم
چای سیاه را ترک کنید
چرا که مرکز تشنگی را خفه می کند و این خود هلاکت بی صدا به دنبال دارد. با توجه به تحقیقات در زمینۀ چای سیاه و ممنوع کردن آن باید متذکر شد که این چای جزو “چای های ایرانی” نبوده است و بسیاری از فرآورده هایی را که در فرهنگ و سفرۀ ما وارد شده اند رد شده و مصرفشان ممنوع است

در مورد چای باید گفت: کسانی که چای را وارد ایران زمین کردند؛ زمانی دست به این کار زدند که ما قهوه خانه داشتیم و “قهوه ایرانی” می نوشیدیم.

و ‌اشاراتی برای افطار…

از همه مهم تر آنکه حافظین صحت و تندرستی در هنگام افطار هرگز آب یخ نخورند البته محرورین(افراد با مزاج گرم) و مخصوصاً کسانی که با مصرف آب خنک اشتها می یابند؛ می توانند بعد از افطار با نمکِ دریا، مقداری آب خنک بنوشند.

باید توجه داشت که حتی آب جوش هم مضر است؛ چون حرارت معده را بیشتر می کند

شروع افطار با نمک سالم دریایی که در شرایط تجزیه قرار نگرفته تا املاح مهم چون پتاسیم خود را از دست دهد، آب جوشیده ولرم که اخلاط فاسد را دفع کند و بعد خرما بسیار خوب است و توصیه می گردد.

در پایان غذا نیز مقدار بسیار کمی نمک دریاچه های ایران(نمک شفای مؤسسه احیای سلامت) را میل بفرمایید.

البته امام صادق (علیه السلام) هم می فرمایند: [خرما و حلوا معده و جگر را پاک می کند و سر درد را از میان می برد.]

و حال که امسال، ماه مبارک رمضان در گرمای طاقت فرسا و خصوصاً مصادف با حزیران و تموز است؛ برای حفظ تندرستی، رعایت موارد ذیل توصیه میگردد:

۱- پرخوری نکردن در سحر
۲- عدم مصرف مواد غذائی خیلی شیرین ، تند و شور
۳- استفاده از مواد غذائی تفه (بی مزه) مانند خورش کدو ، کلم و بامیه …
۴- مصرف تنقلات ما بین افطار و سحر در هنگام بیداری مفید است.

برچسب ها:
سحری و افطار ماه رمضان چه بخوریم
تلگرام
دیدگاه‌ها
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خانه خشتی منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
در جواب نظر :

اخبار ویژه
اخبار رفسنجان